Nu poți fugi de Creator!

610.2Comentariu: De Yom Kippur, există o tradiție de a citi povestea profetului Iona, care clarifică responsabilitatea întregului popor Israel, în special a celor care aspiră la realizarea spirituală, de a se corecta pe ei înșiși și de a transmite asta altora.

Răspunsul meu: Aceasta este o poveste despre modul în care Creatorul l-a instruit pe profetul Iona să meargă în cetatea Ninive pentru a salva oamenii, adică să îi salveze de egoism. Iona nu a vrut să meargă acolo, s-a îmbarcat pe o corabie și a plecat pe mare.

Creatorul a adus o furtună pe mare și, pentru a salva corabia, marinarii au început să caute cine era responsabil. În cala navei, l-au găsit pe Iona dormind liniștit și l-au întrebat: „Cum poți dormi liniștit? Ne scufundăm! Ce ar trebui sa facem? ” El a răspuns: „Este din cauza mea. Dacă vreți ca furtuna să se domolească, aruncați-mă în mare. ”

Marinarii nu au avut de ales decât să facă acest lucru, iar marea s-a calmat imediat. Iona a fost înghițit de un pește mare care l-a adus la țărm lângă cetatea Ninive.

El a mers în această cetate și a împlinit ceea ce Creatorul îi poruncise să facă, să-i facă pe toți locuitorii din Ninive drepți, adică să transforme relațiile lor rele în unele bune.

Întrebare: Înseamnă că nu a putut scăpa de datoria sa?

Răspuns: Omul nu va putea niciodată să fugă de Creator! Este evident.

Fiecare persoană are propria misiune de a face unele fapte bune în lume. El trebuie să o facă și să nu fugă de îndatoririle sale. Aceasta este ceea ce simbolizează pentru noi Yom Kippur (Ziua Ispășirii), și anume, partea din Tora numită „Cartea lui Iona”.

Există un program al creației și, dacă dorința pentru corectare a fost trezită într-o persoană și a început acest proces, atunci este imposibil să fugi.

Din „Stări spirituale” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: