Nu putem evita includerea reciprocă

294.2Cabala este înțelepciunea conexiunii tuturor oamenilor într-o singură imagine numită „Adam”.

Comentariu: Scopul tău este să răspândești această înțelepciune cât mai mult posibil. Dar există 1% dintre oameni care sunt predispuși la asta și 99% care nu sunt predispuși, dar care o simpatizează oarecum.

Răspunsul meu: Ei simpatizează involuntar, pentru că altfel se simt prost.

Sunt oameni care se simt rău în afara imaginii lui Adam. Există în ei un așa-numit „punct în inimă”, dorul de această imagine, de această conexiune. Acesta poate fi foarte distant, inconștient și într-o direcție complet greșită.

Personal, nu acest lucru m-a constrâns la momentul respectiv, ci cunoașterea și dorința de a poseda instrumentul superior. Și, în cele din urmă, am ajuns la concluzia că este necesar să ne conectăm la „iubește-ți aproapele”. Acest lucru este atât de contrar naturii mele.

Am auzit despre asta, dar am perceput-o ca fiind suplimentară la ceva. Ei spun ceva frumos; în regulă, toată lumea o spune! Am crescut într-o societate în care am spus multe lucruri frumoase, dar am făcut totul invers.

Dar, în cele din urmă, când dezvăluim acest sistem, descoperim nevoia de a ne conecta cu ceilalți, de a fuziona cu ei, de a ne anula complet pe noi înșine și de a ne uni într-un singur întreg. Includerea reciprocă ar trebui să fie a fiecăruia în fiecare, până la starea de infinitate a lumii.

Includerea infinită, nelimitată, unul în celălalt; aceasta este ceea ce înseamnă lumea infinitului. Apoi, simțim în ea o forță specială de unitate, care se numește lumina superioară sau Creatorul.

Pentru mine, pe de o parte, a fost ceva neplăcut, m-a respins și nu mi-a convenit multă vreme. Dar apoi am acceptat-o! Cum poți scăpa de asta dacă asta e natura?! Așa este aranjată!

În cele din urmă, viața m-a forțat, cum se spune. Eu eram exact opusul acestui lucru. Prin natura mea, sunt un „lup singuratic”, pot sta în camera mea toată viața. De bună voie! Aș putea să nu văd o singură persoană toată viața mea, cărțile și un computer sunt suficiente.

Și deodată am nevoie de comunicare, am nevoie să ies undeva?! Pentru mine, fiecare ieșire… o fac involuntar, din necesitate. Natura rămâne natură. Nu vreau faimă sau putere. Nu am nevoie de nimic din toate astea! Nu pentru că sunt o persoană atât de grozavă, ci pentru că așa am fost creat.

Dintr-o dată, când am descoperit că totul, aparent, se realizează în conexiune cu ceilalți, a fost pur și simplu un moment de cotitură incredibil! A trebuit să mă rup pe mine însumi. Cu încetul. Totul s-a întâmplat cumva, cu durere.

Sunt sigur că va veni și va trece asupra fiecăruia.

Dacă vezi că acesta este adevărul, că aceasta este natura, începi să înțelegi că ești împotriva ei, că ești un egoist, iar egoismul tău, care nu vrea acest lucru, este ajutor împotriva ta. Atunci totul se așează la locul lui.

Întrebare: Te referi la acei oameni care sunt predispuși la spiritualitate sau la fiecare persoană din lume?

Răspuns: Cred că acest lucru există în orice persoană într-o măsură mai mare sau mai mică. Nimeni nu vrea să se unească, să se îmbrățișeze, să se anuleze sau să-și suprime egoismul.

Dar, în cele din urmă, oamenii o vor face. Unii vor ajunge la asta în mod conștient, ca și mine, citind, văzând, simțind, intuind iar apoi pur și simplu prin revelație. Iar restul oamenilor vor fi forțați de necesitatea vitală, de dorința unei vieți mai bune. Trebuie să trăim cumva. Involuntar, vă veți uni împinși cu bățul spre fericire.

Iar aici, prin studiu și dorința de a înțelege, de a afla adevărul. Dacă vezi că așa este, începe să te schimbe și nu te miști cu „bățul de la spate”, ci cu dorința de a merge înainte.

Acestea sunt două grupuri de oameni care, într-un fel sau altul, vor ajunge la obiectiv. Întreaga umanitate este împărțită în cei care se grăbesc înainte, dintre care sunt puțini, doar câteva mii în lume, și toți ceilalți care sunt împinși din spate.

Din „Am primit un apel. Agață-te într-un ac spiritual” de la KabTV 11/3/09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: