Nu putem trăi fără somn

Întrebare: Visele noastre au o semnificație specială?

Răspuns: De obicei, visele sunt conectate cu experiențele noastre anterioare sau cu dorințele și scopurile noastre secrete și subconștiente, pe care nici nu suspectăm că le avem. Totuși, avem și vise care ne descoperă viitorul.

Îmi amintesc odată când am visat înainte de un test. Visul a arătat vivid situația care a avut loc mai târziu în realitate. În prealabil, am putut să prevăd lucrurile. Totuși, nu suntem capabili să folosim această informație, sau să dezvăluim altora acest tip de cunoaștere. Deci, revelațiile noastre pasive sunt inutile.

Nu ai putere sau dorință să vorbești despre acest tip de informație, că și cum ar fi blocată în ține. La un moment dat, am prevăzut ce se va întâmplă oamenilor din jurul meu, că și cum aș fi știut scenariile vieților lor. Dar nu le-am putut spune nimic. Totuși, lucrurile pe care le-am prevăzut, s-au întâmplat mai târziu.

Cabală nu descifrează visele, pentru că aparțin lumii materiale. Corpul nostru este doar un „animal”. Toate animalele visează. Copiii mici visează constant. Visele îi ajută să crească.

De obicei, viață noastră constă în situații superficiale, evidente și obișnuite, care nu conțin nicio noutate. Toate zilele noastre se aseamănă. De aceea, avem vise care ne împing spre mai înaltul nostru rol autentic din viitor. Visele promovează senzațiile noastre și inteligență. Ele ne pregătesc pentru următoarea fază.

Visele ne ajută să facem față cu etapele ascensiunile noastre spirituale care ne așteaptă în viitor. Fără vise, viață noastră ar fi prea monotonă și s-ar asemăna cu viață animalelor. Noi am trăi conform rutinei: trezitul dimineață, mersul la lucru, întoarcerea acasă, cină, vizionarea unui prost program TV, și culcarea. Nimic în afară de asta!

Putem să spunem că în timpul viselor, oamenii devin conectați printr-un singur gând comun, o forță comună, o dorință, chiar dacă sunt de natură materială. Așa creștem noi.

De aceea micile creaturi primitive nu dorm niciodată, și pot rămâne treze ziua și noaptea. Ele au doar cicluri de sezon care sunt conectate cu anotimpurile anului. Animalele mai complexe au aceleași stil de a dormi că și oamenii.

Nu este întâmplător faptul că nu putem trăi fără să dormim. După câteva nopți nedormite, o persoană își pierde mintea. Creierul nostru nu poate funcționa fără o pauză de dormit. De ce?

Nu avem nicio altă posibilitate de a trece dintr-o stare în altă fără să le separăm printr-o stare de somn. Acest fenomen poate fi explicat prin termeni de cabală. Starea de trezire se numește GAR (partea superioară). În această stare, noi rămânem activi și treji. Noi primim și dăruim, schimbul de informații senzoriale și intelectuale cu împrejurimile noastre.

Totuși, pentru tranziția dintre stările active, avem nevoie de o pauză de somn. O stare de somn este partea inferioară a unei trepte, numită VAK. Este o fază de dispariție a Luminii  Hochma. Face parte dintr-o fază mai mare. Nu este adevărat că oamenii se  transformă în animale în timp ce dorm. Ei încă sunt ființe umane într-o stare de somn. Nu contează dacă visam sau nu. Lucrul important este că visele „trec” prin noi.

De aceea ne trezim pregătiți pentru o nouă zi. Natură „pregătește uneltele” în noi în timp ce dormim, de care vom avea nevoie în viitor pentru a îndeplini următoarea noastră sarcină.

Nu este întâmplător că oamenii dorm 8-10 ore pe zi. Cei care dorm mai puțin de 6-7 ore, se simț prost. Lipsă de somn poate deveni un obstacol spiritual. Somnul și visele din timpul nopții, sunt pur și simplu un fenomen material care face parte din egoul nostru. Nu e nimic spiritual la ele.

Întrebare: Suntem sub stăpânirea egoului și când dormim?

Răspuns: Bineînțeles! A cui altcuiva? Corpul nostru, toate sistemele lui sunt egoiste. Doar pentru că adormim, nu înseamnă că ne mișcăm spre spiritualitate. Este imposibil să obținem brusc calitatea de a dărui și a iubi pe vecinii noștri. Faptul că nu avem calitatea de a dărui, înseamnă că noi încă aparținem acestei lumi materiale. Singură diferență între material și spiritual este intenția: dacă noi acționăm pentru binele propriu sau pentru binele altora.

Din ” O viata noua” de pe KabTV, 1/11/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed