Nu puteţi avansa fără mediu

Întrebare: Cum putem crea o atmosferă favorabilă în grupul mondial care va permite fiecăruia să simtă că aparţine unui întreg ?

Răspuns: În primul rând, prietenii trebuie să înţeleagă că nu pot să avanseze fără un mediu. Nu sunt doar cuvinte frumoase pe care le puteţi auzi de fiecare dată când eforturile colective sunt necesare. Nu, este vorba despre a supravieţui sau pieri.

Din punct de vedere spiritual, eu sunt un zero. Deschid un cont spiritual numai dacă sunt încorporat în grup şi primesc vitalitatea prietenilor prin intermediul lor. Nu există alt mijloc. Grupul este cordonul ombilical care vă leagă de Partzuf AVI la nivelul Creatorului.

Întrebare: Ce facem dacă un prieten este respins de grup ?

Răspuns: Aceasta este activitatea naturală a ego-ului. Se dezvăluie exact atunci când dorim să ne apropiem unii de alţii şi întâlnim repulsie. Respingerea din dorinţa de a se apropia se numeşte ego.

Totuşi, când nu încercăm să ne apropiem, ego-ul nu este revelat. Sentimentul de respingere din această lume se numeşte ego, dar, de fapt, nu este ego-ul pe care trebuie să-l corectăm, deoarece nu este împotriva Creatorului. Nu mi s-a dezvăluit împotriva adevăratei conexiuni.

Adevăratul ego este forţa care se găseşte în modul meu de a mă conecta cu prietenii. O vreau, dar Creatorul mă prinde şi îmi spune: „Nu, nu vreau să-ţi dau asta. Aici, Eu cer o acţiune specială de la tine, care se numeşte credinţa deasupra raţiunii, un Masach (ecran) şi Lumina Reflectată. Dacă doreşti să-ţi depăşeşti ego-ul, să avansezi, trebuie să ceri Lumina care Reformează în scopul de a face acest lucru”.

Apoi, fără nicio alegere, eu strig. Astfel, Creatorul mă forţează să mă întorc spre El, pentru a primi Lumina, în scopul de a mă gândi la atributul de dăruire.

Din Cursul zilnic de Cabala, 02.09.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: