Nu Raniti Un Prieten

Intrebare: Atunci cand o persoana se apropie de proprietatea de daruire, cum se reflecta asta in munca sa din cadrul grupului?

Raspuns: El incearca tot timpul sa-si mentina sentimentul garantiei reciproce astfel incat prietenii sa nu simta nici o lipsa, astfel incat sa isi intareasca intentia reciproca de a darui, sa nu uite de acest lucru, si  pentru moment sa nu abandoneze eforturile. Apoi, ei il vor influienta, iar sentimentul importantei scopului si caldura inimilor lor va domni intre ei.

Asta este ceea ce preocupa persoana. Gandurile despre prieteni sunt mult mai eficiente decat gandurile despre sine insusi. Grija pentru avansarea personala va aduce doar o mica corectie, indusa de frica si alte calcule exterioare. Pe de alta parte, daca o persoana investeste eforturi in altii, el sau ea sunt pe calea cea buna.

Gandurile, intentiile, si calculele care nu sunt destinate conectarii grupului, unitatii cu prietenii, sunt directionate catre spiritualitatea trecuta. Ele nu atrag Lumina care Reformeaza. Important este doar ce intentionezi sa faci in grup. Daca iti pasa de coeziunea prietenilor, de viitorul lor, aceasta este munca spirituala care va aduce roade, orice altceva in fara de asta, nu.

Hillel a dat o definitie scurta; “Nu face altia ce tie nu iti place.” Cu alte cuvinte, nu ai la ce altceva sa te gandesti in viata ta decat sa nu ranesti un prieten. Pentru moment, este suficient pentru egoismul tau. Incearca sa te corectezi pe tine astfel incat in orice moment, in fiecare dorinta revelata, sa te gandesti doar cum sa nu ranesti un prieten.

Faceti asta, si veti reusi: Atunci cand veti dori sa actionati fara a rani un prieten, o atitudine buna catre el va fi imediat revelata voua.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/10/2011, “Matan Tora(Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: