Nu suferii, ci bucura-te!

Întrebare: Aţi spus că discernamantele interioare incep chiar înainte de Machsom. Insa ce ar trebui să discern dacă eu încă nu am dobândit calitatea de daruire si sunt cu totul cufundat în voinţa mea de a ma bucura?

Răspuns: Exact înaintea Machsom-ului trebuie să discerni cât de mult doreşti totul in viata numai pentru binele tau. Cu toate acestea, aceste discernaminte sunt realizate cu ajutorul Luminii.

Verific în mod constant: Fac acest lucru pentru mine sau de dragul altora? Fac acest lucru în legătură cu toată lumea şi în toate direcţiile. Discern în mod constant ceea ce gândurile şi calculele mele sunt: „Eu îl urăsc, dar trebuie sa urc mai sus de acest lucru, deoarece ura mea vine din ego-ul meu, din dorinta mea de a ma bucura. Dar dacă aş urca mai sus de ego-ul meu, în intenţia de a darui, atunci voi începe să iubesc această persoană şi să acţionez pentru binele ei. Chiar dacă acest lucru va evoca senzatii negative din interiorul dorintei de a ma bucura, în intenţia mea, voi simti ca am urcat la sfinţenie şi răsplată”. Aceste discernaminte vor avea loc în mod constant înaintea Machsom-ului.

Încercaţi să vă bucuraţi de faptul că va călcati ego-ul. Cineva ar putea crede că acest lucru este masochism, o tulburare psihologică. Dar nu este o tulburare, deoarece, în acelaşi timp eşti unit cu viitoarea ta calitate de a darui, care este buna. Te identifici cu această nouă calitate.

Aceasta nu înseamnă că-ţi place suferinţa. Nu! Iti place sa fii in aceasta noua calitate de daruire si,  prin urmare, încerci să urci mai sus de dorinta de a te bucura. Chiar dacă suferi din aceasta cauza, tot te bucuri în calitatea de a darui. Şi după ce ai facut discernământul,  simti brusc, „Nu există absolut nici un motiv pentru mine să sufar! Dimpotrivă, am întors voinţa mea de a ma bucura la dorinta de a darui, iar acest lucru mi-a permis să urc chiar mai mult! ”

Acest lucru nu este simplu. Dar, în virtutea mai multor astfel de acţiuni, se întâmplă. În orice caz, placerea este un semn că o acţiune a ajuns la finalizare: fie la recepţie, Klipa, sau la sfinţenia daruirii. In orice fel, plăcerea trebuie  să se întâmple ca finalizare. Ne bucurăm în orice caz, deoarece scopul creaţiei este sa ne bucurăm.
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/20/11, „Calitatea intelepciunii ascunse – în general”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: