Nu te liniști singur!

527.03Încercarea de a se conecta cu alți oameni pentru a dezvălui calitatea dăruirii și a iubirii în sine, ca și în Creator, îl duce pe om la disperare că nu poate face asta. În consecință, această stare îl face să-i ceară Creatorului să-i conecteze inima cu alți oameni.

Doar a sta și a justifica unele stări care trec prin noi nu duce la nimic. Mulți oameni suferă și sunt în condiții groaznice, dar nu văd calea corectă de ieșire din ele care ar duce la scop.

Întrebare: În calitate de egoist, este corect să spun că sarcina mea nu este doar să-l justific pe Creator pentru ceea ce El îmi face, ci să ajung la o „inimă frântă” atunci când încerc în mod activ să dobândesc calitatea de Creator și disperarea că nu reușesc să realizez acest lucru și să-i cer Creatorului să mă ajute?

Răspuns: Da, aceasta este starea cea mai corectă. De aceea se spune: „Nu există nimic atât de întreg ca o inimă zdrobită”.

Întrebare: Dar câtă putere are omul? Durează ani până când se întoarce la Creator pentru că el încearcă să facă totul el însuși.

Răspuns: Baal HaSulam scrie că ar putea dura 20-30 de ani.

Întrebare: Deci este acesta un fel de proces cumulativ?

Răspuns: Da. Dar nu te asigura că se acumulează. Trebuie să mergem înainte și să încercăm să realizăm acest lucru în fiecare zi.

KabTV “Stări Spirituale” 27.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed