Nu te poți ascunde de misiunea ta

448.9Întrebare: Evreii nu numai că se îndreaptă spre Israel, dar se împrăștie și în toată lumea. Unde pot găsi evreii un loc liniștit și cald?

Răspuns: Cred că nu vor găsi nicăieri un asemenea loc. Bineînțeles că pot găsi un adăpost temporar aici sau acolo. Dar în principiu, întregul glob începe deja să devină maro: America de Sud, America de Nord și Asia sunt pe drum. Împreună, fascismul și panarabismul vor face viața insuportabilă pentru evreii de pretutindeni.

Întrebare: De ce suntem alungați de peste tot? De ce am fost tratați așa încă de pe vremea romanilor?

Răspuns: Pentru că nu ne-am îndeplinit funcția istorică. Toți suntem datori. Trebuie să le arătăm oamenilor existența corectă a unei națiuni. Și în general, nu există aşa ceva ca poporul evreu pentru că suntem adunați din cele 70 de națiuni ale lumii.

La un moment dat, în  Babilonul antic, Avraam, conducătorul  religios al babilonienilor, a început să adune în jurul lui oameni cu gânduri asemănătoare și să-i învețe să se unească pentru a fi ca o singură persoană cu o singură inimă și un singur gând. El a condus acest grup de oameni care au fost de acord cu învățăturile sale, din Babilon până în țara lui Israel. Acesta a fost începutul formării națiunii evreiești, care a fost în principiu adunată din cele 70 de popoare majore ale lumii.

Întrebare: Să spunem că evreii încep să se comporte corect în toate manifestările și să se unească. Atunci ce? Nu vor exista guverne? Va fi o singură țară? Cum va arăta?

Răspuns: Într-adevăr, va fi ca o singură țară, ca o singură națiune pe întreg globul. Și oamenii vor înțelege că sub această formă pot exista.

Întrebare: Crezi că acest lucru este posibil?

Răspuns: Aceasta este evoluția spirituală la care participăm.

Le doresc tuturor oamenilor să cunoască scopul vieții, scopul existenței umane. Aceasta va răspunde la toate întrebările, inclusiv cum ar trebui să trăim, ce ar trebui să realizăm, cum să creștem copiii și unde ar trebui să ajungem.

Întrebare: Dacă omenirea își studiază calitățile, principiul unificării nu va deveni o armă periculoasă în mâinile oamenilor vanitoşi?

Răspuns: Nu. Dacă asocierea se desfășoară conform legilor corecte, aduce un mare beneficiu tuturor deoarece corespunde unei singure naturi integrale.

Din KabTV “Întâlniri cu Cabala” 1/5/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: