Nu te pune în cale muncii Creatorului!

Întrebare: De când am început dezvoltarea mea spirituală, am experimentat diverse dorinţe legate de lumea corporală. Încerc în mod constant să mă ţin deoparte de ele, de dorinţele de putere şi cunoaştere, dar este fără rost.

Raspuns: Nu te impotrivi impulsurilor tale naturale si dorintelor. Nu exista constrangere in spiritualitate. Nu trebuie sa ne anihilam dorintele, sa le suprimam violent si sa le stopam in interiorul nostru. Continua sa existi cum ai facut-o intotdeauna, dar pune-ti toate eforturile sa atragi Lumina care Reformeaza.

Pana acum ai evoluat condus de instinctele tale naturale care ti-au fost date la nastere ca si de ce ai primit prin educatie si impactul pe care mediul care si-a pus toate valorile si calculele in tine. Toate acestea deriva din natura materiala.

In orice caz, acum ti s-a dat o sansa sa primesti o a doua natura, deci haide sa o dezvoltam. Nu incerca sa faci ceva fortat, este interzis. Nu te amesteca in munca Creatorului! Doar pune-ti tot efortul in a te ajuta sa cresti spiritual si nu tea tinge de nici una din dorintele tale materiale sau calitati. Nu incerca sa le anulezi. Puterea rezistentei  vine de la Lumina care face  o restrictie in tine si iti da ecranul.

Sa fii erou nu inseamna sa iti suprimi intotdeauna dorintele in tine la fel cum nu conteaza ce se intampla in interiorul meu si cum arat in afara. Asta se numeste apropierea de Musar (etica religioasa) care este inacceptabila pentru Cabala.

Trebuie sa lasam Lumina care Reformeaza sa lucreze, si toate metodele noastre Cabaliste care sunt legate de ea. Trebuie doar sa cream conditiile pentru punctul din inima sa creasca o lume cu totul noua. Asta este ceea ce facem, nimic mai mult.

In acelasi timp, sa nu ne ingrijoram in legatura cu ce se intampla cu prima noastra natura in lumea fizica. Traieste, fa tot ce este necesar pentru o existenta normala, si nu te impotrivi dorintelor tale. Totusi, toata atentia ta ar trebui sa fie indreptata la a doua parte a realitatii.

Ce se intampla ca rezultat al acestei a doua naturi si cum se va schimba prima noastra natura nu se poate stii dinainte. Poate, la un anumit punct al dezvoltarii noastre spirituale vei simti o cruzime mare sau o puternica dorinta materiala pentru mancare, sex, familie, putere si bunastare.

Nu incerca sa le corectezi, continua doar sa atragi Lumina. Altfel iti vei face rau singur. Acesta este un avertisment foarte important. Doare sa vezi cati oameni sunt raniti in timp ce se opun dorintelor lor.
Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 11/24/10, “Corp si suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed