“Nu te răzbuna și nici nu păstra ranchiună”

Tora, Leviticul, 19:18: ”Nu te răzbuna și nici nu păstra ranchiună copiilor poporului tău, ci iubește aproapele tău ca pe tine însuți: Eu sunt Domnul”. Poruncile cu privire la ceea ce ar trebui făcut trebuie să fie citite de la final și nu de la început: ”Eu sunt Domnul și așez înaintea voastră toate încercările vieții, pentru ca depășindu-le, să învățați cum să atingeți o stare de iubire și dăruire. Nu accepta nimic ca și cum ar fi rezultatul a ceva.

Ar trebui să înțelegeți că toate stările în care sunteți, indiferent cât de teribile vi s-ar părea, vin doar de la Mine și trebuie să vă construiți pe voi înșivă cu privire la Mine deasupra lor. Prin urmare, nu poate exista răzbunare, nici represalii, cu privire la mesagerii și mediatorii prin care Eu vă conduc. Trebuie să-i atribuiți pe toți Mie.

Vedeți cum toate problemele pe care vi le aduc în viață vă ajută să revelați acțiunile Mele, și dăruirea mea în ele și vă ajută să deveniți mai puternici și deci să vă schimbați. Să vedem cum vă concentrați constant asupra Mea prin diferite resentimente externe și cum vă corectați constant. Astfel, vă veți transforma în ceva”.

Acestea este întreg studiul.

Întrebare: Este spus: ”Nu te răzbuna și nici nu păstra ranchiună membrilor poporului tău…” Cum pot păstra mereu asta în minte? De unde provine asta?

Răspuns: Este prima fază numită Hafetz Hessed, atunci când nu vreau nimic pentru mine și când exist în manieră neutră, când poate părea că nu exist deloc.

”Nu te răzbuna și nici nu păstra ranchiună membrilor poporului tău…” este o stare în care o persoană nu percepe și nici nu absoarbe ceva interior. Este vorba despre o mare corectare deoarece interior, este o mare egoistă, cu o senzație clară și ascuțită a tot ce acționează asupra ei. Ea simte cum este amestecată, împinsă, supărată din toate părțile. Totuși, atunci când se ridică deasupra ego-ului ei, efectuează astfel de corecții că simte plăcere și o bucurie enormă.

Prin urmare, este spus la final: ”Eu sunt Domnul”, adică atributul de plăcere infinită.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 09.04.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: