Nu te teme de umbre

Întrebare: Cum mă va ajuta dacă eu cred că totul vine de la forţa binevoitoare, Creatorul, dacă sunt obligat să lupt cu fiecare problemă în mod individual şi să le tratez separat?

Răspuns: Dacă veţi lupta cu fiecare problemă separat, nu veţi obţine ordine în viaţă! Veţi continua să încercaţi să învingeţi aceste forţe străine: şeful la locul de muncă, soţia, vecinul, prietenii şi duşmanii, lumea întreagă şi vă veţi pierde întreaga viaţă pentru a vedea că nu rezolvaţi nimic.

Toată lumea va fi dezamăgită aici şi chiar mai mult, deoarece am depins de mii de motive şi persoane, acţionând pur şi simplu ca nişte roboţi! Sunt părţi ale sufletelor noastre dar, deoarece nu le-am ataşat corect de noi, noi credem că au propria putere.

În momentul în care începi să le uneşti cu tine şi să le iubeşti “ca pe tine însuţi”, vei descoperi că ele sunt, cu adevărat, ca “tine” şi îţi aparţin şi că alături de ele există o singură forţă care funcţionează şi care acţionează toate astea pentru tine. Iar acestea nu există şi nu acţionează independent.

Pentru moment, vă faceţi griji pentru diverse probleme şi nu puteţi dormi, şi asta pentru că nu puteţi să vă imaginaţi ca un copil în braţele Creatorului. Simţiţi cum vă ţine în braţele Sale şi nu aveţi avea de ce să vă temeţi. Singurul lucru care merită să vă îngrijoreze este: Când mă voi percepe pe mine însumi cu adevărat, să dezvălui Creatorul şi experienţa iubirii Sale pentru mine, adică să devin asemenea Lui şi în măsură să primesc toate astea?

Atunci când proprietăţile dăruirii şi iubirii apar în voi, veţi simţi cât de mult vă iubeşte El. Iar  dacă voi nu puteţi iubi, cum veţi simţi iubirea Lui? Dacă detestaţi tot ceea ce vă înconjoară, veţi simţi doar ură, iar suferinţa nu se va opri!

Dar, dacă aţi putea să vă comportaţi faţă de toată lumea cu iubire, veţi simţi singura iubire care umple întreaga lume. Aceasta depinde doar de calităţile voastre, de dorinţe, de Kelim.

Deci, pe de o parte trebuie să vă păstraţi calmul, deoarece totul este în mâinile Creatorului şi “Nu există nimeni în afară de El”, “binele care face bine”. Dar, pe de altă parte, “nimeni nu mă va ajuta, cu excepţia mea”, pentru a realiza practic percepţia “Nu este nimeni în afară de El”.

De fapt, pentru a simţi astfel, am nevoie de atributele mele corectate şi apoi, voi fi capabil să percep ceea ce se întâmplă, cu adevărat, în realitate. Eu sunt înconjurat de Lumina lumii Infinitului, cu excepţia că eu nu o simt! Este singurul lucru de care ar trebui să mă îngrijorez, proprietăţile mele (Kelim), pentru a trăi acest infinit.

Pentru ce altceva să-mi fac griji? Tot restul este o simplă iluzie, manifestată în proprietăţile mele corupte. Şi mă îngrijorez de probleme iluzorii, care sunt pictate prin simţurile mele corupte – îmi este teamă de umbre, ca un copil mic.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 13.12.2010, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: