Nu-ti fie teama de frica ta

Intrebare: Care este atitudinea corecta fata de frica pe care o am acum cand merg sa vorbesc oamenilor despre Cabala?

Raspuns: Aceasta frica nu dispare pana la adevaratul sfarsit al corectiei. Daca citesti Psalmii, o sa fii uimit sa descoperi ca pana si regele David, care era la cel mai inalt nivel, a simtit frica.  Desigur, nu este acelasi tip de frica pe care o simti tu, frica daca o sa poti sau nu sa daruiesti, daca o sa poti sau nu sa actionezi corect. Omul are permanent dubii in ceea ce il priveste.

Fiecare grad spiritual incepe cu aceste temeri si dubii. Si acelasi lucru este valabil si pentru noi: totul incepe cu frica, repulsie, aversiune si neliniste. Aceasta este Malchut, care dezvaluie totala lipsa din interiorul ei. Acesta este gradul de intrare al starii de a darui de dragul daruirii, Bina, Hafetz Hesed.

Starea de a darui de dragul daruirii nu este starea unui erou neinfricat. Pentru moment, este doar o ridicare peste egoul lui, peste toate temerile, si el poate doar sa daruiasca de dragul daruirii. Si este posibil sa te inalti la acest nivel de daruire numai din teama si neliniste, sentimentul ca tu nu ai nimic – nicio putere sau intelegere, dar nu conteaza!

Cel mai important este sa te ridici peste toate aceste temeri si sa fii in adeziune cu superiorul, peste toate aceste senzatii neplacute si, astfel, sa atingi cea mai mica adeziunea initiala numita starea de “embrion”, la trei zile dupa absorbtia seminala.

Aceasata este o stare de criza, de separatie, de slabiciune, care este de fapt, mai rea decat moartea. Pana la urma, moartea poate oferi o scapare, dar aici nu exista nicio scapare. Tot ceea ce poti sa faci este sa faci un salt in sus! Aceasta nu este o stare simpla.

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala din 8/16 2011 “Natiunea”

One Comment

  1. How do I `raise above` the fear of not being able to provide for myself in order to become financially secure and not depend on Anybody? Deeply ingrained beliefs that I am not capable . I feel worthy ,very worthy indeed, but how do I become the creator of my finacial wellbeing? I will be trying the shamanic approach – seeing Fear as a real Spirit – but I am interested to know what the Kabbalistic approach is and how can one undo the conditioning pattern that is so deeply ingrained in my subconscious? Blessings!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: