Nu trece pe lângă ea!

294.3Întrebare: Oamenii chiar trebuie să piardă totul pentru a începe să asculte cabaliştii? Este corect să spunem că atunci când vor pierde totul, vor avea o abordare complet diferită?

Răspuns: Faptul este că, pe de o parte lumea ar trebui să fie zguduită complet; pe de altă parte trebuie să spunem lumii despre Cabala. Fără aceasta ei nu o vor descoperi. Ar trebui să existe o vitrină pe lângă care trec oamenii tot timpul fără să observe și apoi observă brusc.

După cum se arată corect în Harry Potter: deodată intri pe platforma 9 ¾ prin perete. Mergi pe o stradă obișnuită a Londrei și dintr-o dată intri pe o ușă laterală și dintr-o dată apare secolul al XV-lea acolo, deși este secolul al XX-lea în calendar.

Așa trece întreaga umanitate pe lângă intrarea în lumea cealaltă. Totul le este explicat, dar ei încă nu simt. Nu au nevoie să întoarcă capul și să privească această vitrină care afișează cărți cabaliste, explicații despre sensul vieţii și mass-media. Pur și simplu nu le observă; privesc la ele și merg mai departe.

Asta necesită suferință interioară, o căutare interioară: „Cum mă pot salva? Unde este ieșirea din această stare, pentru lume și pentru mine personal?” Când această întrebare apare serios, atunci va începe căutarea unui răspuns la ea.

Acesta va fi cazul în multe țări ale lumii. În umanitate va deveni o obsesie: „Ce ar trebui să facem? Pentru ce și cum?” Atunci oamenii vor privi cu siguranță din nou în direcția Cabalei.

Deodată vor spune: „Ah! Cum nu am observat asta înainte? Se pare că internetul este plin de aceste informații! Ia uite ce cantitate uriașă de material! Nu știm ce să facem, unde să mergem, dar ei au unde să meargă: tot felul de grupuri, centre, universități deschise, radio, televiziune; totul este acolo.”

Adică pe de o parte ne pregătim pentru asta; pe de altă parte zguduirea interioară a sufletului lor îi va face să acorde atenție Cabalei.

Dar nu ar trebui să așteptăm ca ei să fie scuturați. Trebuie să iubești oamenii pentru că fac parte din tine. Acum nu îi simți încă, dar vei începe să simți că aceştia sunt parte integrantă a ta.

Îi vei simți brusc mai aproape decât te simți pe tine însuți. Vei începe să-i iubești mai mult decât pe tine când vei descoperi ce înseamnă pentru tine restul umanității. Se pare că aceasta este partea cea mai interioară, cea mai importantă și cea mai iubită din tine.

Toți cei mai urâți, cei mai îndepărtați oameni, pe care i-ai neglijat, pe care nu i-ai putut atinge, la care nu te-ai putut gândi și nu ai vrut deloc să-i vezi lângă tine, ți se vor dezvălui brusc ca fiind cei mai doriţi și dragi.

Este imposibil de transmis ce schimbări vor avea loc. Le vei percepe ca o parte a sufletului tău, numai că va fi cea mai interioară.

KabTV „Am primit un apel. Ce este Istoria?” 5/4/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: