Nu vor exista obstacole de-a lungul drumului nostru

Rabash, “Fă-ți un Rav și cumpără-ți un prieten – 2″: După ce s-a reunit cu un grup de oameni care doresc să atingă nivelul dragostei pentru Creator și dorește să preia de la ei puterea de a lucra în dăruire, să fie mișcat de cuvintele lor privind necesitatea obținerii dragostei Creatorului, el trebuie să-l considere pe fiecare prieten din grup, ca fiind mai mare decât el însuși. A fost scris în carte, Matan Torah (Dăruirea Torei, p 143), că nimeni nu este impresionat de societate și nici nu își însușește aprecierea pe care aceasta o acordă unui lucru, decât atunci când consideră societatea ca fiind mai mare (mai importantă) decât el însuși. Din acest motiv, fiecare om trebuie să simtă ca este cel mai mic dintre toți, căci acela mare nu poate primi de la unul mai mic decât el și, cu atât mai mult, nu poate fi impresionat de cuvintele lui. De fapt, doar cel mai mic este impresionat în urma aprecierii celui mare.

Aceasta este legea majoră, ea conduce la deschiderea lumii spirituale. Dacă urmăm toate instrucțiunile pe care ni le dă Rabash, nu vom întâmpina obstacole în calea noastră. Trebuie să fim pregătiți să urmăm acești pași, lumea are nevoie de asta. Creatorul nu ne-a dat doar șansa de a întemeia singuri un grup spiritual și de a-I aduce mulțumire, ci ne-a dat și o misiune mult mai importantă.

El ne-a făcut să înțelegem că singurul mod de a-I aduce mulțumire este acela de a corecta lumea Sa. De aceea, El a adus această lume în pragul colapsului, pentru ca noi să o putem pregăti în vederea revelației Creatorului, aducându-I astfel mulțumire.

Așa încât, atunci când lucrăm pentru a devenit tot mai uniți, trebuie să ne amintim că va trebui la un moment dat, să atragem în grup întreaga lume și astfel să aducem completa revelație a Creatorului în fața ființelor create. Așa cum spune Baal HaSulam, acestea sunt ”zilele lui Mesia”, sfârșitul corecției.

Prin urmare, trebuie să respectăm legile conexiunii, anulării de sine și ale cedării sinelui, într-un mod extrem de serios, pentru a realiza garanția reciprocă și a ne întări unul pe celălalt, în scopul atingerii spiritului vieții și al încrederii și să sperăm din inimă că fiecare om este impresionat de ceilalți. Pentru a face asta, fiecare om trebuie să-i vadă pe ceilalți mai mari și, fiind impresionat de aceștia, să capete puterea de a lucra pentru conectare și unitate.

Trebuie să cerem putere de sus, acea mică forță spirituală pe care o vom întoarce către lumea cea mare, pentru a ne conecta și să facem un legământ între noi, o garanție reciprocă, un ajutor reciproc, pentru a ne influența, a fi incorporați mutual, unul în celălalt, până când vom atinge, în sfârșit, puterea colectivă. Vom vedea că, atunci când avem puterea spirituală colectivă, chiar și pe cea mai slabă, lumea va fi practic împrăștiată în fața noastră; va fi gata să primească de la noi, căci Lumina va curge prin noi către întreaga lume. Vom reuși oriunde vom merge.

Din pregătier pentru  Lecţia zilnică de Cabala 5/26/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed