Nu vor mai fi niciun fel de școli

„Doi se uitau printro fereastră. Unul a văzut ploaia și noroiul.

Celălalt – codițele frunzelor verzi, primăvara și că cerul este albastru.

Printr-o fereastră priveau doi ” (Omar Khayyám)

Întrebare: De ce astăzi vedem doar un lucru un singur lucru mare?

Răspuns: Am fost educați în acest fel; aceasta nu este vina noastră. Am fost educați în acest fel de grădinițe, școli, universități și de atitudinea noastră față de oameni. Mass-media face o astfel de nivelare a tuturor, încât nu mai există absolut nicio personalitate în umanitate.

Trebuie să ne căutăm punctul de vedere personal asupra lumii. Nu este ușor. Trebuie să ne găsim propriul lucru și să nu mergem cu fluxul și să nu fim interesați de ceea ce îi interesează pe ceilalți. Vedem astfel de copii ici și colo care se dezvăluie cumva în acest fel. Trebuie să îi sprijinim puțin, să creștem indivizi speciali, care au propria lor viziune asupra lumii. De obicei sunt diferiți de ceilalți, poate par puțin ciudați.

Întrebare: Vă referiți la astfel de copii care au un anume talent?

Răspuns: Nu, este posibil să nu aibă niciun talent. Au doar propria lor viziune asupra lumii. Uneori pot părea chiar mai puțin dezvoltați decât alții. Nu conteaza.

Întrebare: Trebuie să-i identificăm?

Răspuns: Da. Fiecare persoană ar trebui să aibă posibilitatea de a se dezvolta conform trăsăturilor sale.

Observație: Trebuie să recunoaștem acest lucru, nu este o sarcină simplă.

Comentariul meu: Nu, nu este nevoie să recunoaștem acest lucru. Doar că în societatea noastră totul ar trebui pregătit după cum urmează. Lasă-i pe toți să se dezvolte așa cum vor. Principalul lucru nu este să-i presezi. Și nu că vin, stau în rând, se așează, se ridică, pleacă – evaluări, sloganuri.

Observație: Atunci, școala este o mare problemă.

Comentariul meu: Școala nu este o mare problemă. Nu ar trebui să existe școli, atât! Școlile distrug personalitatea.

O adevărată școală este atunci când unei persoane i se oferă posibilitatea de a se dezvolta așa cum i se potrivește ei. Aceasta este o abordare foarte serioasă, pe termen lung și blândă pentru toată lumea. Nu este necesar să înveți pe de rost toate scrierile clasicilor și să citești zeci de tot felul de cărți. Trebuie să facem totul într-un mod foarte, foarte unic.

Aș aloca mai mult timp, așa cum este scris în Tora, artelor: dans, pictură și muzică. Se datorează faptului că dezvoltă mai mult lumea interioară a unei persoane și ea simte unde este atrasă, cum se poate exprima.

În plus față de aceasta, desigur, un pic de matematică, un pic de fizică, astronomia, sunt o necesitate. De cele mai multe ore, totuși, ar trebui să fie dedicate artelor, dar nu celor formale, mai degrabă desenului, schițării, tot ceea ce copilul dorește. Pentru a începe cu asta și a avansa din ce în ce mai mult. Lasă copilul să se dezvolte astfel.

Întrebare: Ce va crește din copil dacă trăim astfel?

Răspuns: Copilul va crește.

Întrebare: Deci, nu ar trebui să mă gândesc ce va crește din el? Este greșită această abordare?

Răspuns: Nu, nu avem dreptul să agităm oamenii.

Întrebare: Atunci de ce i-am agitat pe toți așa? Tot acest sistem are ca scop cernerea. Tu și cu mine am trecut prin toate astea! Înseamnă că, de fapt, am ucis ceva într-o persoană?

Răspuns: Pur și simplu am distrus „eul” cuiva în boboc, asta-i tot.

Asta au vrut să facă oricum. Ce ar trebui să fim pentru cei care conduc această lume? Doar executanți, asta este tot. Înseamnă că trebuie să realizăm ceea ce vor ei. Drept urmare, tot ceea ce vor ei se duce de râpă, la fel și noi.

Acum începe formarea umanității adevărate!

Întrebare: „Eul” va străpunge betonul. Va funcționa?

Răspuns: Nu există scăpare; aceasta este legea naturii.

Întrebare: Atunci va fi „eul” meu adevărat?

Răspuns: Da. Pentru fiecare.

Întrebare: Ce este acest „eu”?

Răspuns: Acesta va fi participarea mea personală la umanitatea comună. Fiecare va trebui să-și ia locul. Va fi individual, personal, numai al meu, singurul eu pur. Mă voi gândi la cum să completez această imagine întreagă, întreaga umanitate, cu mine.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 17/08/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: