Nu vreau să mai fiu un sclav!

Întrebare: Care este diferenţa dintre munca spirituală conştientă şi cea inconştientă?

Răspuns: Munca spirituală inconştientă se rezumă la faptul că noi toţi îndeplinim în mod automat instrucţiunile naturii, munca Creatorului. Să lucrezi conştient înseamnă să începi să participi independent, înţelept, cu înţelegere, prin planificare în avans, iar apoi ochii ni se vor deschide şi vom vedea unde ne aflăm, de fapt.

În ce fel este diferită inteligenţa copilului faţă de adult? Un adult înţelege unde se află şi ce face, în timp ce un copil nu. Acelaşi lucru se întâmplă şi în lumea spirituală. Încă nu înţelegem sau nu vedem lumea spirituală, pentru că nu existăm în ea în mod corect. Atunci când începem să îi obţinem caracteristicile, în măsura în care devenim egali acestor caracteristici, începem să o descoperim între noi.

Întrebare: Ce înseamnă că noi toţi muncim pentru Creator? Dacă deja îndeplinim legile naturii, atunci unde este problema?

Răspuns: Îndeplinim legile naturii în mod automat, împotriva voinţei noastre. Problema este că trebuie să iei în mod conştient toate funcţiile Creatorului şi să umpli locul Lui. Când eşti în locul Lui, adică când aderi la El şi obţi pe deplin relaţiile Lui cu creaţia, în aceeaşi măsură devii ca El. Acesta este scopul dezvoltării care se află în faţa noastră.

Întrebare: Asta înseamnă că sunt un sclav al Creatorului împotriva voinţei mele?

Răspuns: Evident. Acum eşti ca un oaspete care stă în faţa gazdei şi înghite tot ceea ce îi dă gazda. Aşadar, trebuie să te ridici şi să spui: „Opreşte-te! Nu sunt interesat să îţi execut instrucţiunile, decât dacă le voi face eu în mod independent, înţelegând că fac asta pentru a-ți dărui plăcere, nu mai vreau să fiu un sclav, ci o fiinţă umană conştientă. Vreau să fiu ca tine!”

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 18.12.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: