Numai Dumnezeu este infailibil

220Întrebare: Alexey întreabă: „Lumea a înnebunit. Cum putem preveni un al treilea război mondial? Cel mai probabil va fi nuclear.”

Răspuns: Da, desigur. Nu cred că țările se vor abține, pentru că acum încep să se refere una la alta ca: „Tu”, „Și cine ești?”, „Și tu”, „Cunoaște-ți locul!” și așa mai departe.

Adică nu se îndreaptă către oameni sau conducătorii unei țări, ci către țară de parcă țara în sine ar fi o persoană. Și de aceea mă tem că s-ar putea întâmpla cu adevărat. Nu pentru că vor ceda nervos. Văd în ce măsură o persoană poate încă să poruncească și să-și indice voința, decizia sa și toată lumea se va închina în fața lui și o va împlini. Acest lucru nu ar trebui să fie cazul în lumea modernă.

Numai Dumnezeu este infailibil.

Întrebare: Vrei să spui că pentru a ajunge la buton, o persoană ar trebui să treacă printr-un număr mare de bariere interne și externe?

Răspuns: Da. Nu poate fi sub controlul unei persoane, al unui deget care apasă ceva și face ceva. Aceasta ar trebui să fie o decizie și o presare simultană în diferite locuri. Poate ar trebui să existe mai multe butoane de pornire. Aceasta trebuie să fie o decizie conștientă a majorității!

Întrebare: Ai senzația că se apropie un al treilea război mondial?

Răspuns: Cabala nu neagă acest lucru. Baal HaSulam scrie despre asta.

Comentariu: Da, marele cabalist Baal HaSulam a scris că un al treilea și chiar al patrulea război nuclear este posibil pentru ca omenirea să ajungă la o corecție.

Răspunsul meu: La corectarea finală. Ca să vadă că poate fi oprit pe drumul către corectarea finală. Omenirea trebuie să se autodepășească și să se ridice deasupra egoismului său, astfel încât acest egoism să fie în fața sa ca cel mai important dușman al său. Nu americanii împotriva rușilor și așa mai departe, ci exact inamicul meu interior – egoismul.

Întrebare: Doar cu el poate exista un război de anihilare?

Răspuns: Aceasta se numește anihilare. De fapt, ceea ce ar trebui să distrugem este intenția de dragul propriu.

De la KabTV “Știri cu Dr. Michael Laitman” 2/28/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: