Numai Timpul tau liber conteaza in Kabbalah

Doua intrebari privind studiul corect al Kabalei:

Intrebare: Cum poate cineva dedica timpul necesar, studiilor, in cazul in care el sau ea descopera Kabbalah, la 40 de ani si isi dedica cea mai mare parte a zilei pentru a munci la intretinerea  familiei, si are putin timp liber pentru sot / sotie si copii? Este foarte greu in aceste zile sa te opresti chiar si sa gasesti cateva minute pentru a studia sau de a reflecta si rutina celor 40 de ore de lucru, saptamanale  pare a fi ceva atat de greu de eliminat sau schimbat.

Raspunsul meu: Nu este o chestiune de timp. Este doar timpul tau liber care conteaza si daca aceasta contribuie in intregime la corectarea ta.

Intrebare: Eu locuiesc in Israel, dar nu vorbesc si nu citesc, inca, in ebaica. Prietenul meu care studiaza intr-o Ieshiva (Scoala religioasa), mi-a spus ca, daca as sti ebraica voi avea mult mai multe carti pentru a citi despre Kabbalah, cum ar fi si cele de Rav Kook, Rav Nahman etc. El a spus, dupa conversatie, ca eu sunt intr-o stare buna si mi-ar prinde bine sa invat ebraica, dar din moment ce am citit doar carti care sunt traduse in engleza de catre Bnei Baruch, eu stau in fata mai multor optiuni, dar limitate, pentru ca am citit numai Rabash si Baal HaSulam.
Eu simt cu adevarat ca acele carti, tu si grupul sunt de ajuns pentru mine, dar ce stiu eu? Deci, intrebarea mea este, pot obtine avansare mergand numai pe studiul cartilor traduse in limba engleza, sau voi progresa mai bine si mai rapid daca pot sa citesc carti ale lui Rav Kook si Rav Nahman, de asemenea?

Raspunsul meu: Cartile pe care le citesti acum sunt absolut suficiente. In plus, urmareste-ne in permanenta pe Cabala TV Channel – Canal 66. Tu vei lua de acolo intreaga Lumina!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed