Numele Lui este lumina care umple creația

597.01 „El este unul” înseamnă lumina Ein Sof. „Numele lui este unul” înseamnă dorința de a se bucura inclusă acolo fără nicio schimbare. Înțelegeți ce au dat de înţeles înțelepții noștri, că „Numele Lui” este dorința în Gematria, adică „dorința de a se bucura” (Baal HaSulam. Studiul celor Zece Sefirot (TES). Vol. 1. Partea 1. Observaţie interioară).

Numele Lui este lumina care vine de la Creator și umple creația. În funcție de modul în care o persoană simte ceea ce primește, el numește numele Creatorului. Adică, numele este ceea ce Creatorul dorește ca creația să simtă în ea însăși.

De fiecare dată dorința trebuie să ajungă la corespondență cu numele Său. În acest fel, ajungem să-L cunoaștem pe Creator din direcții diferite, deoarece El se manifestă în diferite forme. Dorința se manifestă și ea în diferite moduri astfel încât să facem cunoștință din toate părțile cu cel care poartă această dorință.

Întrebare: Această dorință crește odată cu dorul și tânjirea dintr-o persoană și provoacă revelarea Reshimot. Când ajungem la grupul de zece, sunt dezvăluiți Reshimot, și acolo?

Răspuns: Da, este ceva asemănător cu asta.

Întrebare: La ce ar trebui să fim atenţi în timpul conexiunii?

Răspuns: Să fim atenți în ce măsură inimile noastre sunt impresionate de apropierea noastră.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 12/11/23, Scrierile lui Baal HaSulam „Studiul Celor Zece Sefirot (TES)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed