O atitudine rezonabilă față de consum

962.2Comentariu: Mulți oameni de astăzi, în special tinerii, își reduc din ce în ce mai mult nivelul de consum. Asta devine o nouă tendință.

Răspunsul meu: În principiu, acest lucru este sensibil și corect din toate punctele de vedere. Tot consumul ar trebui să fie limitat. În caz contrar, provoacă diverse consecințe nedorite. Asta în primul rând.

În al doilea rând, am trăit deja ani în care abia începeam să cultivăm Pământul prin metode moderne. Erau zăcăminte și minerale abundente.

Astăzi descoperim limitările unei astfel de atitudini față de Pământ. Aceasta, în principiu, nu este o sferă fără fund, ci un sistem foarte complex. Ce lăsăm copiilor noștri nu este clar.

Întrebare: Se estimează că, dacă întreaga umanitate se ridică la nivelul de trai al Statelor Unite, am avea nevoie de patru planete cu un asemenea volum de minerale, materiale și producție pentru a oferi întregii lumi nivelul la care trăiește America.

Mă întreb dacă America va reduce consumul sau vor exista alte soluții? Poate că o lume virtuală, în care oamenii vor avea nevoie de mai puține lucruri materiale, va înlocui asta?

Răspuns: Sunt sigur că problema aici, desigur, nu este în America și în numărul de oameni, ci în faptul că, din păcate, suntem controlați de mari egoiști care simt doar umplerea propriilor buzunare. Nu le pasă ce se întâmplă mai departe cu acest buzunar, deși totul dispare și din el.

Acesta este un tip pur de egoism în care o persoană simte că primește din ce în ce mai mult ceva în bănci, fabrici și întreprinderi.

Singurul lucru de care avem nevoie aici este o reeducare serioasă. În caz contrar, planeta ne va obliga să trecem la un alt regim de consum. Dar va fi un regim forțat. Priviți cât de greu este în țări din multe părți ale lumii. Oamenii vor fi nevoiți să facă foamete.

Întrebare: Și asta în ciuda faptului că acum aruncăm jumătate din mâncarea pe care o producem?

Răspuns: Da. Oamenii vor fi nevoiți să se înfometeze nu numai din această cauză, ci și pentru că într-adevăr nu va exista mâncare. Priviți ce se întâmplă cu pădurile și câmpurile. Nu există nicio modalitate de a inversa asta. Jumătate dintre oameni vor muri. Cealaltă jumătate va înțelege că este imposibil să trăiești așa și încet se va limita. Dar tot nu vor realiza nimic prin asta.

Va trebui să înțelegem că numai relațiile noastre bune ne vor oferi o înțelegere a modului în care să ne tratăm corect pe noi înșine și natura. Este nevoie de o nouă atitudine a unei persoane față de oameni și de lumea din jurul lor. Și acesta este întregul nostru egoism.

Acest scenariu al dispariției a jumătate din planetă este posibil, dar nu este necesar. Planeta noastră, după cum scrie Baal HaSulam, poate hrăni zeci de miliarde de oameni. Nici o problemă! Dar numai cu condiția să cultivăm pământul, să plantăm, să recoltăm și să îl distribuim tocmai din acest motiv. Atunci toată lumea va avea suficient din toate.

Întrebare: Evident, este necesară reeducarea nu doar a oamenilor obișnuiți, ci în primul rând managerii care iau decizii?

Răspuns: Absolut toată lumea! Absolut toată lumea din lumea noastră va trebui să-și schimbe ei înșiși, atitudinea față de lume și nu ca consumator individual, ci ca unitate socială formată din miliarde de oameni. Va trebui să percepem toate acestea ca un singur întreg. Atunci va fi suficient din toate pentru toată lumea.

KabTV “Lumea Virtuală” 2/9/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: