O cadere, de antrenament

Intrebare: Ce fel de contract trebuie sa negociem, astfel incat sa putem merge inainte atunci cand dorinta dispare?

Raspuns: Un contract incheiat de dragul viitorului seamana cu un atlet care se antreneaza pentru viitoarele performante competitive. Ma antrenez acum pentru ca vreau sa obtin rezultate grozave mai tarziu.

Acestea sunt exercitii artificiale in aceeasi masura in care mai intai ridic greutati, execut sarituri ca sa devin mai puternic si abia apoi particip la competitii. Fac toate aceste exercitii care imita viitorul tocmai pentru a rezista mai bine atunci cand vine vremea.

Asa se procedeaza in armata si in toate locurile in care se urmareste scopul de a educa o persoana si de a o pregati, pe el sau pe ea, pentru actiuni speciale. Situatiile din viata reala sunt imitate cu ajutorul imaginatiei. Persoana stie ca participa la manevre de antrenament care sunt legate direct de realitate si sunt apropiate de situatiile pe care le va intalni in lupta reala.

In definirea unui contract noi lucram pentru viitor. Singura deosebire este ca, in contractul nostru, noi dorim sa ne conectam, incepand cu acest moment, cu forta superioara de care ne simtim aproape. De aceea facem exercitii care ne invata sa nu ne detasam de ea nici macar in starile de separatie care vor veni, candva, mai tarziu.

Nu exista trecut, prezent sau viitor. Nu atrag nimic din trecut; totul exista in mine acum, in prezent. Cu toate acestea, astazi, cand ma pregatesc pentru o stare de coborare, primesc sansa de a o suporta mai bine.

In fond, mi-am construit deja modelul acestei stari si am facut exercitii din timp ca sa ma pregatesc pentru ceea ce se va intampla daca Lumina care Reformeaza nu vine la mine, si pueterea care ma sustine nu va fi acolo. Altfel, cum as putea sa chem Lumina si sa actionez ca si cum ar fi cu mine.

Imi formez acest contract cu prietenii mei si cu Creatorul, forta care imi da viata si ma sustine, forta vietii spirituale. Chiar acum, aceasta forta ma ridica si imi da sansa sa ascult si sa invat, dar poate sosi o zi in care nu am sa pot veni la lectie, sa particip la ea, sa avansez sau sa pun intrebari. Atunci, am sa doresc forta, aceea care acum este aproape de mine si ma inspira sa studiez, ca ea sa stea cu mine si sa ma ajute din nou.

Ma antrenez pentru viitor exact in acelasi mod ca si oricare alt sportiv sau om care se gandeste la ziua de maine si se pregateste pentru actiunile viitoare. Acesta nu este un contract scris, dar poti repeta aceasta situatie in interiorul tau ca si cum ai merge undeva cu o alta persoana. Ca si cum ai face anumite intelegeri cu o alta persoana ca sa faci anumite lucruri. Pentru acest motiv, planuiesti dinainte cum ai sa te duci acolo, ce ai sa spui si cum ai sa te prezinti. Te plasezi intr-o situatie similara dinainte.

Oricum, un contract spiritual este special deoarece il faci atunci cand esti plin de putere si te pregatesti pentru o stare viitoare de neajutorare completa, incercand sa te obisnuiesti cu ea.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/26/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed