O cadere este o bucurie

Intrebare: Cum trebuie sa reactionez atunci cand sunt intr-o stare de cadere?

Raspuns: Trebuie sa reactionez ca la o chemare de Sus si sa ma intreb: Cine mi-a trimis-o? De ce? O noua stare mi s-a relevat. Asa cum Baal HaSulam scrie: Ma bucur in revelatia pacatosilor, adica noile calitati egoiste care imi sunt expuse. Desigur, ele au fost ascunse in mine, intotdeauna. Dar acum, cand am crescut mai puternic, ele se dezvaluie pentru ca eu sa ma ridic deasupra lor, in ciuda lor, sa stau conectat cu Creatorul, ca intr-o stare de ascensiune.

Este o senzatie neplacuta, intr-o dorinta goala. Totusi, cineva se poate bucura imediat in descoperirea acestei dorinte, pentru ca, cu ajutorul ei, el va descoperi sigur si repede o conexiune mai puternica cu grupul si cu Creatorul. Deci, dupa ce a simtit o cadere, cineva trebuie imediat sa se concecteze cu grupul si sa inceapa sa execute toate actiunile posibile pentru a se intoarce la forta unificarii.

O coborare este descoperirea unei precizii mai mari a conexiunii noastre, unde nu sunt inca conectat cu grupul, si totusi trebuie sa o fac. Am fost sub impresia ca sunt legat de grup printr-o mantie groasa. Dar acum vad ca aceasta mantie este compusa din mii de mici fire, prin care nu sunt deloc conectat cu grupul.

Si astfel urc, ascutind si intarind conexiunea mea cu grupul, din ce in ce mai mult. De aceea intampin cu bucurie o asemenea revelatie, pentru ca ea apare pe baza starii mele anterioare.

Vei simti in curand ca o cadere este o bucurie. Totul depinde de felul in care cineva se relationeaza la ea: ca la o stare trecatoare, sau ca la un mijloc de a obtine scopul.

Munca aduce fericire. Un adevarat profesionist este bucuros sa intalneasca probleme in munca sa. Ii dau oportunitatea sa-si aplice profesionalismul, sa gaseasca o solutie, sa creeze ceva nou si sa-si demonstreze calitatile.

De ce, toate personalitatile creative au nevoie de inspiratie? Ce cauta ele, in mod constant? De ce se simt confuze si pierdute, pana cand creatia lor este nascuta? Poate fi o persoana din orice profesie, chiar si un instalator, dar daca el este un mester, isi simte profesia.

Deci, dificultatile sau circumstantele speciale care apar sunt valori, fara de care nu putem trai. Nu intelegem sau nu apreciem masura in care revelatia deficientelor din noi expun Lumina.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 6.09.10, Si Iacob a iesit

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: