O carte care s-a dovedit a fi corectă de sute de ani

Intrebare: Ne putem baza pe faptul ca Tora pe care o citim azi este autentica? Nu este distorsionata de diferitele traduceri si publicari? Cine a scris-o? A fost scrisa de anumiti autori?

Raspuns: Totul este absolut precis. Nu exista indoiala in legatura cu asta. Chiar si cabalistii care dobandesc lumea superioara azi, vad ca Tora descrie structurile si cooperarea tuturor elementelor din lumea superioara, ceea ce reprezinta sistemele care ne administreaza pe noi si toata creatia, inclusiv cea superioara.

Tora nu este despre oameni, evenimente istorice sau locuri geografice, ci doar despre interactiunea dintre elementele fortelor superioare, care pana la urma descriu si prezinta pe ecranele noastre interne un fel de existenta ce conduce o persoana catre corectie.

Tora ne spune cum sistemul absolut si etern – care include inceputul si sfarsitul intregii creatii – este aranjat si ne spune cum ne dezvoltam in interiorul acestuia de la inceputul creatiei și pana la sfarsitul ei.

Nu pot exista adaugari sau repetitii in aceste descrieri. Intotdeauna exista in modul in care este. In fiecare generatie, cabalistii care studiaza Torah trec prin ea din nou si din nou si descopera in ce masura acest sistem este absolut.

Tora a fost scrisa de Moise in timpul celor patruzeci de ani de cutreierat Desertul Sinai.

Dupa construirea celor doua Temple, au aparut cabalisti care au scris carti la un alt nivel, unul inferior, care a fost adaptat conditiilor generatiilor acestora. In cartile lor, ei au descris starile pe care le-au dobandit.

Astfel, in timpul Primului Templu, a fost scrisa cartea Profetilor si mai aproape de perioada Celui De-al Doilea Templu au fost scrise Sfintele Scripturi (Ktuvim), dar acestea nu anuleaza Torah in nici un fel. Aceasta este o lege si ramane deasupra tuturor altor carti. Utilizarile sale  practice in privinta nivelului inferior au fost prezentate de catre explicatiile din Profeti si din Scripturi.

Impreuna, acestea sunt numite Tanakh (Tora, Profetii si Scripturile) si au fost scrise de la un nivel foarte inalt de dobandire de la cunoasterea completa a sistemului. Acesta este motivul pentru care tot ce este spus despre ele este absolut corect si a fost dovedit a fi corect de mii de ani.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 9/4/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: