O carte este o exprimare a dorinței umane

527.04Comentariu: Spui că o carte de hârtie este încă mai importantă decât una electronică pentru că are rădăcină spirituală, în timp ce una electronică nu.

Răspunsul meu: Acum totul se mută în electronică, totul va fi în formă electronică; acest lucru nu poate fi schimbat. Dar cartea în sine este pur și simplu un simbol pe care o persoană îl scrie cu mâna și îl citește cu ochii.

Practic, nu cred că contează prea mult pentru generația noastră. Astăzi citesc și literatură de bază de pe ecran, deși învățăm din cărți.

Întrebare: Dar aţi spus că acum nici măcar hârtia nu mai este ceea ce a fost. Are un rol textura hârtiei pe care este tipărită cartea?

Răspuns: Hârtia adevărată este, desigur, papirusul. De aici a venit cuvântul „hârtie”. De asemenea, s-au făcut înregistrări pe piei de oaie care au fost pregătite în mod special. Când luați pielea, aceasta se împarte în două straturi paralele. Cartea este scrisă pe partea exterioară a stratului interior.

Întrebare:: De ce s-a făcut asta?

Răspuns: Pentru că o carte este o dorință a unei personae, pe care o descrie în scris.

Ne putem corecta toate dorințele în patru etape și jumătate. Ele sunt numite Mocha [măduvă], Atzamot [oase], Gidin [tendoane], Basar [carne] și Or [piele].

Pielea este ultima parte care îi aparține lui Malchut; poate fi corectată doar pe jumătate. Această piele împărțită a unui animal (noi, până la urmă, suntem și animale și ne corectăm partea animală) poate fi corectată doar pe jumătate, din interior.

Cealaltă parte nu poate fi corectată; acele dorinţe sunt prea mari pentru noi, nu avem puterea pentru asta. Prin urmare, cartea este atingerea maximă a spiritualității prin patru grade și jumătate ale dorințelor noastre.

KabTV „Am primit un apel. Carte sau iPad” 5/21/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed