O conecție reciprocă între două forțe

Intrebare: Ce sunt relatiile bune si cum se raporteaza ele la spiritualitate?

Raspuns: Lumea spirituala este descoperita atunci cand o persoana se poate autocrea intr-o corecta conectare reciproca intre bine si rau, nu prin a ucide raul si nici prin a adera la bine, ci creand o conexiune in care cele doua forte se completeaza reciproc. Nu exista rau fara bine si nu exista nici bine fara rau; nu exista Lumina fara intuneric si nu exista intuneric fara Lumina. Linia de centru trebuie sa le stabilizeze corect.

Daca omul actioneaza correct, directionandu-se intre cele doua linii, egoismul sau va creste constant. Astfel el poate produce o forta pozitiva, plasandu-se in opozitie cu egoismul si construindu-se in linia de mijloc. La asta se rezuma intreaga metoda a intelepciunii Cabalei si asta este educatia sinelui.

In momentul in care cineva incepe sa faca asta corect intre ele, el incepe sa simta lumea superioara in linia de mijloc. Asta este o stare a naturii, care consta intr-o balanta perfecta intre forta pozitiva si cea negativa.

La nivel mineral, vegetal si animal, aceste forte coopereaza reciproc intr-un mod natural, instinctiv, asa incat ele nu cer nicio actiune. Dar, la nivel uman, noi trebuie sa gasim acea forta buna in natura, care sa echilibreze prin ea forta negativa si, in acest fel, sa ne dezvoltam. Oamenii, fiind cel mai mare rau din lumea noastra, pot, de asemenea, sa se ridice mai sus decat toti.

Cele doua forte se gasesc aparent in afara oamenilor. Dar cand incepem sa le examinam, ne clarificam forta negativa in noi si simtim ce fel de forta pozitiva avem nevoie ca sa o echilibreze pe cea negativa. Toate acestea sunt posibile numai daca noi cooperam corect, reciproc, inr-un grup, intr-un grup de zece prieteni.

Din lectia de Cabala in limba rusa 7/3/16

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: