O conexiune strânsă!

Intrebare: Cum putem folosi lecția, în scopul de a mări conexiunea dintre noi? Cum putem ca atunci cand  intrăm pe canalul de internet să ne apropiem unii de altii?

Raspuns: Trebuie să simțim că suntem reciproc conectati unul la celalat. Dacă nu simțim că suntem conectati în inimile noastre un pic mai mult astăzi decât am fost acum două zile, atunci nu am reusit nimic la congres. Acesta este indicele pentru succesul congresului. Simțim conexiunea un pic mai mult, căldura și apropierea dintre noi; am trecut printr-un anumit proces, am experimentat un anumit eveniment care ne-a conectat si a creat o înțelegere comună, sentimente, acțiune, putere, și cunoaștere a ceea ce am experimentat. Toate acestea au creat o conexiune, iar acum sentimentul de conexiune trebuie să se dezvolte în continuare.

Trebuie să simțim acest lucru în special în timpul lecțiilor, deoarece în timpul lecției dezvoltăm de fapt legăturile noastre mai profund, și să păstram modul în care simtim aceasta în interiorul nostru, pentru a avansa. Pas cu pas, de la o lecție la alta, de la o zi la alta, trebuie să simt, la fel cum fac eu acum, după ce ne-am apropiat un pic mai mult unul de altul, după congres.

Conexiunea nu se simte în minte și nici în inima, ci în sentimentul de conexiune, pentru ca am devenit tot mai apropiati unul de altul. Dupa inca cateva eforturi de acest fel  vom începe să simtim fenomene diferite printre noi ; ceva începe să se miște, să se agite în interiorul nostru, și acest lucru este deja embrionul spiritual.

Deci, ar trebui să ne dorim ca toate dorințele și gândurile noastre să faca parte din legătura noastră reciprocă. Aceasta se numește „centrul grupului,” sentimentul colectiv, care este construit din acțiuni similare.

Este imposibil de a organiza congrese in fiecare zi, nu este bine, am simți imediat că este inutil. Dar trebuie să reînnoim legăturile noastre în timpul lecției de dimineață. Desigur, vor exista în continuare problemele de zi cu zi, dificultățile și rigidizarea inimii, ca de obicei. Dar asta este ceea ce trebuie să facem: Trebuie să verificam  zi de zi și să evaluam punctul de legătura dintre noi și cu aceasta avansăm.

Cred că astăzi ar trebui să fie mai clar decât a fost înainte, pentru toată lumea.

Întrebare: Este Lecția de dimineață, un grup de lucru?

Raspuns: Da. Știm acest lucru de la elevii lui Rabbi Shimon, care, de asemenea, veneau la lecția de dimineață și au descoperit legătura reciprocă dintre ei și au scris despre aceasta in cartea Zohar. În primul rând au simțit răul dintre ei, ura, un foc ce arzând intre ei, nu s-au putut uita unul la altul sau conecta la unul cu altul. Apoi au biruit această stare și au atins conectarea: dragoste, unitate, reciprocitate, și au descris aceste niveluri, în cartea lor. Acesta este modul în care Zohar-ul a fost creat.

Nu este nimic mai mult decât acest lucru; numai în apropierea dintre oameni ne clarificăm și descoperim nivelurile și tipurile de conexiune. Aceasta este lumea spirituală. Daca in loc de a primi, în loc de dorința de a câștiga una si alta, vom ajunge la daruire, atunci când toată lumea vrea să daruiasca, atunci lumea materială se transformă în lumea spirituală și acolo vom găsi realitatea transcendentală.

Ar trebui să înțelegem că numai în această direcție vom descoperi sursele și le vom înțelege asa cum sunt descrise de către Cabalisti.

 Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala 9/23/12, Întrebări și Răspunsuri

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed