O creștere sănătoasă a ego-ului

Întrebare: Care sunt semnele unei creșteri sănătoase a ego-ului în corporalitate și spiritualitate?

Răspuns: Creșterea sănătoasă a ego-ului are loc atunci când urc deasupra lui și efectuez acțiuni spirituale. Procedând astfel, forțez ego-ul să crească la nivelul meu.

Să presupunem că îndeplinesc o anumită acțiune spirituală. De îndată ce urc la nivelul său, ego-ul meu urcă și la nivelul său. Doresc să avansez, să realizez următoarea acțiune spirituală și să urc la nivelul următor, iar ego-ul meu urcă și mai mult de la acel nivel. Aceasta înseamnă că, în măsura în care cresc în spiritualitate, și ego-ul meu crește.

Așa se succed, după cum se spune: „Cine este mai mare decât prietenul său, dorința lui este mai mare”. Se pare că atunci când devii un bun cabalist, devii un mare egoist.

Dar apoi ego-ul este controlat de atributul spiritual pe care l-ați dobândit, ceea ce înseamnă că lucrați cu intenția pentru a dărui și vă împingeți spiritul, starea voastră spirituală, care, la rândul său, vă împinge ego-ul în sus.

Astfel, nivelul nostru spiritual crește de fapt datorită ego-ului, deoarece tot ceea ce Creatorul a creat este în esență ego-ul, iar orice altceva este derivatul său.

Din „Fundamentele Cabalei

KabTV, 11/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: