O despartire de dragul unităţii

Baal HaSulam, „Libertatea”: Luaţi, de exemplu, o tulpină de grâu, care a putrezit în pământ şi a ajuns la starea in care au rasarit multe tulpini de grâu. Astfel, această stare putreda este considerata „sursa”, ceea ce înseamnă că esenţa grâului a dezbrăcat fosta sa forma, forma de grâu, şi a luat un discernământ nou, acela al grâului putred, care este sămânţa numita ” sursă „, ce nu are absolut nicio formă.

De ce nu este tulpina de grâu a gradului precedent considerata a fi „sursa?” Este pentru că deţine încă o formă proprie şi nu este rădăcina starii următoare. Seminţa de grâu trebuie să dezintegreze, sa se transforme în „putere”, potenţialul starii viitoare, şi atunci va fi capabila să germineze ca un nou lăstar. Astfel, starea de dezintegrare este necesară în mijloc.

Întrebare: Care este scopul acestei dezintegrari?

Răspuns: Sa piarda forma anterioara pentru a lua urmatoarea forma. Nu se poate întâmpla într-un alt mod. In acest fel Keter se transformă în Malchut, care izvorăşte într-un nou Keter, din nou si din nou.

Întrebare: La ce ar trebui să aspire o persoana in munca sa: să-şi piardă forma actuală sau sa dobândeasca una noua?

Răspuns: Sa accelereze progresul, adica, să crească frecvenţa de schimbare a starilor. Şi de fiecare dată ar trebui să ma lupt pentru o noua forma. Las etapa de dezintegrare sa se desfasoare, nu-mi pasă. Am înţeles că este necesar.

Este in acelaşi mod în care avem nevoie sa dormim, ca şi cum am disparea în nefiinţă. Nu este un păcat să pierzi aceste ore de viaţă? Cu toate acestea, ştim că fără somn mizeria zilei ce a trecut nu fi organizata in rafturi si sertare in capul nostru. Toate experienţele mele trebuie să treacă prin prelucrare, indexare şi depozitare. Numai atunci voi fi gata pentru o noua munca şi o nouă percepţie.

Întrebare: Deci, cum accelerezi viteza?

Răspuns: Cu ajutorul mediului care formeaza dorinta corecta în mine.

Întrebare: Şi cineva întotdeauna trebuie să se lupte în vederea starii următoare?

Răspuns: Cineva întotdeauna trebuie să se străduiască pentru unitatea Israelului, Torei şi Creatorului. Aceasta este starea următoare. Aceeaşi unitate de fiecare dată, numai ca la un nivel mai mare, mai puternic, mai „suculent”, de mai bună calitate: eu, grupul şi forţa comună a daruirii, Creatorul, în noi.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 15.12.2011, „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: