O dorință de a justifica Creatorul

Întrebare: Cum poate o persoană să ajungă la dorința de a justifica Creatorul? Până la urmă ea nici măcar nu se gândește la asta.

Răspuns: Totul depinde de mediu. Acesta este motivul pentru care tu ai nevoie de prieteni buni care vor crea o asemenea atmosferă pentru tine în care tu te vei gândi constant la faptul că voi toți sunteți în interiorul forței superioare enorme superioare și trebuie ca gradual să te apropii de El în măsură în care devii echivalent în formă cu El.

Întrebare: În momentul în care o persoană primește o lovitură, ea vede că nu poate să justifice Creatorul. Însă nu trebuie că ea să înțeleagă că se merită să se schimbe dacă ea este în mediul corect?

Răspuns: Dacă ea s-a gândit negativ despre forța superioară sau despre lumea pe care o simte pentru o secundă, asta deja este o lovitură. Din păcate, persoana nu-și atribuie asta ei însăși și nu vorbește despre faptul că ea simte că lumea este rea, ci în schimb se gândește că lumea este rea.

Asta este total greșit deoarece simte lumea în interiorul său. Simte că lumea este rea, ceea ce înseamnă că ea trebuie să se schimbe. Acest gând trebuie să fie absolut precis.

Comentariu: Dar nu poate să fie imediat. Întâi trebuie să simt lovitura.

Răspunsul meu: Trebuie să treci prin câteva stări înainte să începi să îți găsești calea. Focalizează și vei vedea clar: eu văd că lumea este distorsionată conform cu nivelul meu de distorsiune.

Întrebare: Putem să spunem că întreaga înțelepciune se rezumă la restricția pauzei dintre strigătul meu ca rezultat al loviturii și justificarea stării?

Răspuns: Vine gradual. Nu este întreaga înțelepciune, dar este o artă.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 8/26/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed