O fântână de apă vie

Întrebare: Cum putem să le explicăm logic oamenilor, faptul că singura soluție la toate problemele este conexiunea?

Răspuns: În mod clar, unitatea dintre oameni le dă acestora putere. Pe aceste principiu este construită armata, partidele politice sau orice altă organizație. Câțiva oameni, care se unesc împreună, primesc putere, în special în zilele noastre.

Chiar și în zilele de sclavie, asociațiile de sclavi erau de temut. Oricărei țări îi este frică de adunările care apar. Dacă mai mult de o sută de oameni se conectează, imediat sunt verificați pentru a vedea ce se întâmplă, ce fac, care sunt planurile lor. Este ceva necesar securității publice.

Dar prin conexiunea dintre noi, dacă este o conexiune corectă, începem să simțim că există o anumită sursă a forței, un nou sentiment. Trebuie să facem un efort pentru a o simți, dar îl neglijăm. Dacă nu primesc o trezire din centrul grupului, o ridicare a spiritului, o senzație de căldură, iubire, o creștere a simțului și minții, atunci nu sunt conectat cu el.

La fel cum trebuie să mănânc  la câteva ore, așa trebuie să simt apetit sau foame pentru a veni la grup și a primi hrană de la el. Nu trebuie să ajung fizic la grup, dar trebuie să îi simt centrul de unde tânjesc să mă împlinesc.

Dacă încă nu vezi și simți profitul din conexiune, este un semn că încă nu ai lucrat cu el. Chiar și cel mai mare Cabalist nu poate să iasă din el însuși, dacă se retrage undeva într-un loc ascuns. Trebuie să fie conectat cel puțin cu câțiva studenți, egali sau mai mari decât el, pentru ca în interiorul conexiunii să găsească senzația și mintea de la un nivel mai înalt.

De fiecare dată va progresa în acest fel, altfel nu va avea viață. Se va opri undeva și va muri, pentru că viața trebuie să se renască de fiecare dată.

De aceea, când ajungem la oameni și îi ajutăm să se conecteze, trebuie să îi învățăm cum să descopere sursa apei vieții pentru a putea bea din ea, din centrul conexiunii dintre ei. Ca rezultat, vor primi spiritul vieții. Vor începe să simtă că le lipsește, ca un mic copil care are nevoie brusc de mama lui, aleargă și se agață de ea, și apoi aleargă din nou la jocul lui. La fel trebuie să le arătăm și noi oamenilor sursa vieții.

Trebuie să simțiți, în timpul atelierelor sau diferitelor acțiuni, că în conexiunea dintre voi existe o nouă senzație interioară, un sentiment de bucurie și o înțelegere adâncă care face posibilă o nouă clarificare a stării curente și a celei următoare, care este brusc reveleată.

Dacă în timpul conexiunii cu prietenii nu se naște un asemenea fenomen, este un semn că nu ați ajuns la nicio conexiune. Trebuie să o revelăm în noi și să îi învățăm pe alții, pentru că în ea este sursa bucuriei, vieții, iar pentru noi este și sursa clarificării, pentru că numai sentimentele nu ne sunt suficiente, vrem și să clarificăm stările și să participăm la ele conștient.

De aceea, această fântână pe care o descoperim în centrul grupului este sursa forței progresului spiritual. Iar pentru oameni, este sursa încrederii, sentimentelor plăcute, o mai bună observarea a atitudinii din familie, educație, etc., adică sursa vieții lor.

Este un punct foarte special. Trebuie să găsesc sursa forței, sursa vieții, sursa minții și energiei pentru mine și brusc văd cum calea devine clară și starea mea se stabilizează în direcția corectă. Obțin putere și stabilitate. Toate acestea le primesc din centrul grupului.

Din pregătirea pentru Lecția zilnică de Cabala din 21.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: