O fărâmă de plăcere spirituală

232.07Întrebare: Sursele cabaliste spun că dacă însumăm plăcerea tuturor oamenilor de-a lungul istoriei existenței umane, atunci un gram de plăcere spirituală va fi mult mai mare decât plăcerea tuturor oamenilor care a existat vreodată pe Pământ. Cum poate fi aceasta?

Răspuns: Faptul este că un singur contact cu Creatorul acoperă toate celelalte tipuri de studiu, include absolut tot ceea ce o persoană ar fi putut să simtă vreodată.

Întrebare: Dacă da, atunci toată lumea ar trebui să fie nerăbdătoare să dezvăluie Creatorul acum?

Răspuns: Nu, nimeni nu are o asemenea dorință. Ne dorim ceea ce se presupune că există aproape de noi și ne atrage. Deși acest lucru nu pare să existe pentru noi și nici să nu ne atragă.

Întrebare: De ce Creatorul Însuși nu este interesat să Îl descoperim? De ce nu stârnește El această dorință în noi?

Răspuns: El o agită, dar treptat, pentru a ne păstra libertatea de voinţă .

Întrebare: Cel care Îl dezvăluie pe Creator experimentează în mod constant o asemenea plăcere?

Răspuns: Desigur. Este cea mai înaltă formă de plăcere care împlineşte complet o persoană. Și atunci se dezvăluie o nouă dorință, una goală. Deci o persoană se străduiește să o umple și pe aceasta. Astfel se avansează de la o mică plăcere la una din ce în ce mai mare, în modul de a dezvălui goliciunea din sine.

Dacă iei plăcerea tuturor furnicilor și o compari cu o plăcere umană, atunci o secundă de plăcere la nivel uman atunci când iubești pe cineva, să spunem un copil, este mult mai mare ca şi calitate decât toate plăcerile furnicilor la un loc. La fel este și cu Creatorul.

KabTV “Stări Spirituale” 6/7/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed