O farfruie spartă pentru noroc cu intenție

Întrebare: Cum pot să nu fac rău prin acțiunile mele, dacă nu am intenția corectă de dăruire și operez cu o intenție greșită?

Răspuns: Principalul lucru este că faci un efort pentru a ajunge la intenția corectă. Să presupunem că un copil mic vrea să își mulțumească mama și o servește cu o farfruie, dar o sparge pe drum. Intenția lui a fost bună, corect? Asta înseamnă că a făcut o faptă bună, cu toate că farfruia s-a spart! Nimeni nu se uită la farfruie, toată lumea se uită la intenția lui. Cum am putea știi de ce s-a spart și ce ar trebui să învățăm din asta?

Ne uităm la dorințele noastră și ne gândim că Creatorul ne judecă în funcție de acestea. Nu este deloc așa. El ne judecă după intențiile noastre. A fost predeterminat ca tu să spargi farfruia. Asta nu este o problemă pentru că era clar de la început că nu puteai să îndeplinești acțiunea în mod corect. Principalul lucru este că lucrezi la intenția ta.

Numai intențiile trec prin filtrul spiritual, în timp ce acțiunile, ceea ce înseamnă schimbare în dorințe și în împlinirea lor, rămând de cealaltă parte a Masach (ecranului). Numai intenția contează! Am făcut atâtea eforturi; Am făcut o mie de acțiuni diferite, dar numai intențiile mele au trecut prin filtru. Pe partea pe care sunt, nu contează că am lucrat ca un nebun. Numai intențiile mele se vor proiecta asupra Masach-ului.

De aceea, nu înțelegem ce se întâmplă. Am făcut atât de mult lucruri și unde sunt rezultatele? Dar trebuie să verificăm dacă aceste acțiuni au fost sau nu acompaniate de intenția corectă. Se poate să nu fi avut o intenție, ceea ce înseamnă că nu ai făcut nimic.

Asta rămâne după ce se termină viața omului. Sunt șapte miliarde de oameni în lume, dar câte intenții corecte trec prin filtru și sunt incluse în contul spiritual? Zero. De aceea este spus, ”Am venit și aici nu este nimeni.” O imagine curată, frumoasă este formată, ca și cum nimic nu se întâmplă în lumea aceasta.

Nu contează dacă nu știi cum să ajungi la intenția corectă pe moment. Principalul lucru este efortul pe care îl faci, că ai încercat să te ții de ea, în condițiile în care acest lucru nu depinde de tine. Toate cererile sunt legate de intenție, de acțiunile conform cu intențiile și de conexiune; totul este făcut în intenții. Totul este măsurat numai prin intenții, de cât de puternice și pure sunt acestea sau cât de mult noroi conțin. Intenția este rezultatul acțiunii, de la cel mai mic nivel al ei sau de la rezultatul ei și nu există nimic în acțiunea însăși.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 9/12/12, “Un discurs pentru completarea Zohar-ului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed