O frumoasă pildă evreiască

222Comentariu: O frumoasă pildă evreiască spune astfel: Locuitorii bogați ai unui oraș au angajat un bărbat să le păzească bunurile pe timp de noapte și casele lor mari, bogate. Într-o noapte târziu, un înțelept l-a întâlnit pe paznic și l-a întrebat: „Pentru cine lucrezi?” Paznicul i-a răspuns și, la rândul său, l-a întrebat pe înțelept: „Tu pentru cine lucrezi?” Aceste cuvinte au străpuns inima înțeleptului. El a răspuns cu tristețe: „Se pare că nu lucrez pentru nimeni”. Au mers mult timp și au vorbit. Înțeleptul l-a întrebat pe paznic: „Vrei să lucrezi pentru mine? Sunt gata să-ți plătesc orice ai cere.” „Cu plăcere! Dar ce va trebui să fac?” întrebă paznicul. — Continuă să-mi reamintești, spuse înțeleptul.

Răspunsul meu: Da, este adevărat.

Întrebare: Deci chiar și un om înțelept cere să i se amintească că există cineva pentru care lucrează?

Răspuns: Desigur. Acesta este motivul pentru care este considerat înțelept; pare să aibă totul, cu excepția celui mai important lucru: nu are conexiuni bune cu toți ceilalți.

Comentariu: Dar tot întreabă: „Pentru cine lucrezi?” Deci nu este că el uită, ci trebuie să-și amintească mereu că lucrează pentru Creator.

Răspuns: Da.

Întrebare: Înțeleptul a spus: „Voi plăti orice vei cere.” De fapt, poți plăti pentru a ţi se reamintit în mod constant?

Răspuns: Acesta este cel mai important lucru. La urma urmei, acesta este singurul mod prin care poți câștiga, dacă pot să spun așa, adevărata ta bogăție.

Întrebare: Dacă nu pierdeți conexiunea?

Răspuns: Da. Dacă îți mărești constant conexiunea cu Creatorul, investești în ea.

Întrebare: Este posibil să rămâi conectat tot timpul și să nu îl pierzi? Sau ar trebui să mai existe aceste urcușuri și coborâșuri, întreruperi, depășiri și depășiri?

Răspuns: Trebuie să existe tot timpul intrări și ieșiri. Trebuie să existe deconectări, pentru că altfel nu va exista nicio reînnoire a conexiunii dintre o persoană și Creator prin alți oameni. Și de aceea suntem într-o mișcare atât de constantă de stop-şi-mergi.

Întrebare: De aceea este scris: „Și a fost seară și a fost dimineață”? Deci „seara” este pierderea conexiunii mele cu partea superioară?

Răspuns: Da, care vine în mod special de sus. Aceasta se numește „trezire de sus”. Iar dedesubt, ar trebui să existe o unitate de jos, care să împingă o persoană la o rugăciune, să formeze o cerere și așa mai departe.

Comentariu: Conform acestei pilde, trezirea de jos nu se poate întâmpla decât dintr-o oarecare legătură cu paznicul, cu o altă persoană care îmi amintește.

Răspunsul meu: De aceea se spune așa în pildă, că el amintește.

Întrebare: Deci nu pot să o fac eu tot timpul?

Răspuns: În niciun caz.

Comentariu: La urma urmei, el este un om drept, un om înțelept, un tzadik

Răspunsul meu: De aceea este un om drept, un om înțelept și un tzadik, pentru că se cunoaște pe sine, starea lui și cum să rămână la acest nivel.

Întrebare: Doar dacă i se amintește de asta?

Răspuns: Da. În timp ce altcineva, dimpotrivă, ar spune că totul este bine, el este în deplină conexiune cu Creatorul și totul este bine.

Întrebare: Îl putem numi păcătos pe cel care spune așa?

Răspuns: Da. Pentru că cel neprihănit este cel care îl justifică pe Creator, pentru faptul că El a creat lumea noastră nu atât de perfectă, dar a lăsat omului un loc de îmbunătățire. În timp ce păcătosul poate considera lumea ca fiind absolut perfectă. Este opusul. Omenirea gândește cu totul altfel.

Întrebare: Deci păcătosul este cel care spune: „Totul este creat perfect, totul este în deplină conexiune” și așa mai departe. Este o astfel de persoană un păcătos?

Răspuns: Da. În timp ce omul drept spune: „Totul a fost creat perfect pentru că mi-a rămas de lucru. Și în acest fel, pot crește această lume.”

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 15.12.2022

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: