O furtuna e precum o sansa

Intrebare: Un preot deja a afirmat ca super furtuna Sandy a fost produsa de pacatele lui Obama si Romney. Dezastrele majore sunt intotdeauna puse pe seama pacatelor cuiva. Cum evitam caderea in aceasta capcana atunci cand explicam oamenilor ce se intampla?

Raspuns: Ca baza exista doua optiuni: calea Torei si calea suferintei. Daca nu tindem catre partea pozitiva inseamna ca tindem catre cea negativa.

In general orice bine si rau pe care o persoana il simte in lumea asta este pate din guvernarea generala. Nu este posibil sa afirmam ca orice fenomen este detasat de spiritualitate si nu are nimic de a face cu asta. Chiar are.

Acum imagineaza-ti ca, ( Gevurot)  calitatile judecatii  care sunt revelate astazi sunt invesmantate in mila. Datorita acestei puteri lumea poate exista mai departe cat decat placut. In cele din urma forta daruirii va aduna taria sa penetreze proprietatile interne alea judecatii, care sunt astazi manifestate printr-o furtuna. Divizarea sociala se va diminua pe cuprinsul lumii, importanta unitatii va creste, iar educatia integrala se va dezvolta…

Cu toate astea, in realitate e adevarat opusul, iar furtuna e o consecinta a asta. Doar ca nu a fost trimisa ca o pedeapsa. Nu exista pedepse; acestea sunt manifestari ale aceleasi forte pe care nu le-am corectat la timp, conform programului dat. Ele se acumuleaza, iar daca am fi facut totul corect, ne-ar fi inaltat la un grad mai mare. Acum, acest grad la care sa zicem ca ar trebui sa fim este manifestat in forma opusa, in forma dezastrului natural.

Acelasi factor apare nu pozitiv, asa cum ar fitrebuit, ci  negativ. Cu toate astea noi am inversat drumul de la calea Torei la calea suferintei. Aceasta „inversare”este in mainile noastre.

Asa ca, nu este o pedeapsa, ci o consecinta naturala pe care noi insine am provocat-o. Nu e nevoie sa ne imaginam ca si cum Creatorul decide sa ne pedepseasca intr-un fel sau altul. Nu exista nimic de genul acesta; avem de a face cu legile naturii. Noi nu realizam Reshimot-urile revelate ( gene informationale) care se acumuleaza intr-un cont mare; o „penalizare” pe care o primim.

Aceasta „penalizare” este ca un avertisment. Dar intrebarea este daca noi o acceptam corect?

Este spus ca pedepsele atenueaza si purifica corpul. Deci asta ar putea fi inspre bine? „Am fost pedepsit, un dezastru a venit peste mine, si am devenit mai curat. Am indurat dar am devenit purificat…”

Asta este o minciuna absoluta, o greseala fara precedent. Eu insumi am adus peste mine ceea ce am primit pentru ca nu am realizat Reshimo-ul cum trebuia. De fapt, imi este data o sansa acum. Pana acum parcurgand secventa de Reshimot-uri nu am inteles cum trebuie sa ma comport. M-am jucat, am fost confuz in propriul meu egoism si am oscilat.

Iar acum, gasindu-ma intr-o situatie dificila, in cele din urma am primit un „cadou.” Am oportunitatea si abilitatea de a judeca corect. Cu alte cuvinte, dezastrul a venit ca sa ma ajute, sa ma zguduie putin: „Trezeste-te! Nu mai se poate continua astfel! Singur iti faci rau.”In acest caz, un dezastru este un remediu, prin amaraciune. Similar, un copil poate fi tratat intr-un mod dur pentru a fi tinut departe de necazuri.

Asta e motivul pentru care furtuna trebuie vazuta ca un avertisment pe de-o parte, si  pe cealalta parte ca o situatie care ne poate ajuta sa facem calculul corect si sa ne miscam mai departe.

Asta este grozav! Ar trebui sa spunem cat de cat „Multumesc.”

Abordarea este simpla: Tot ce s-a intamplat inainte trebuia sa se petreaca. Nu mai privim inapoi. „Daca” nu mai conteaza. Acum se manifesta o lovitura; de aceea trebuie sa continuam sa facem calculul, acel calcul despre cum sa corectam dorintele corupte, proprietatea judecatii.

Retineti cand se intampla asta: O saptamana inainte de alegerile electorale. Asa ca, sa urmarim ce se intampla: Va ajuta Sandy reevaluarea situatiei? Daca nu, vom vedea uragane mai agresive, dezastre mai severe. Depinde de evenimentele saptamanii urmatoare cum va supravietui US iernii.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Kabbalah 31/10/2012 „Daruirea Torei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed