O gluma sau o lege stricta?

Intrebare: Daca planul Creatorului este sa aduca omul la scopul creatiei, ce a castigat el din evenimentele care au avut loc la inceputul lunii in Israel? Care sunt consecintele?

Raspuns: Nu o sa sa verific cum s-au schimbat oamenii. Actionam de-a lungul acestei axe a timpului: starea dinainte de incendiu; apoi a fost focul are a luat vieti omenesti si a distrus vegetatia; cand a fost gata, a inceput ploaia.

Ce s-a schimbat in aceasta perioada de timp? Ai inceput sa pui intrebari:”De ce ploaia a inceput o zi dupa ce incendiul a fost stins? A fost un fel de gluma? In timpul focului, am avut nevoie de ploaie atat de mult si am cerut asta atat de mult, si nu a fost nici un raspuns. Si cand nu am mai avut nevoie de ea, a inceput sa toarne cu galeata si sa faca pagube. Am fost loviti de doua ori.”

Asa este, este exact cum descrie Torah: Daca Israel nu merita, ploaia cade atunci cand nu trebuie si unde nu trebuie. Este legea naturii. Deasupra este Lumina, si dedesubt este dorinta de a primi care trebuie sa aiba echivalenta formei cu Creatorul. Lumina lucreaza in mod constant asupra dorintei, si cea din urma incepe sa se schimbe.


Creatorul face doar acest calcul: doua stari, starea initiala si starea finala trebuie sa fie la fel. Bazat pe asta, El actioneaza. La fel cum Lumina a creat cele patru faze a expansiunii Luminii Directe, continua sa dezvolte totul in interiorul lor.

Creatorul nu reactioneaza; este Legea Naturii. Ce vrei de la El? Ai dori sa te apropii de un vulcan si sa il rogi:” Fa-mi te rog un serviciu, si nu mai erupe pentru cateva minute, vreau sa trec?”

Atunci de ce crezi ca Creatorul ar raspunde rugaciunilor tale? In aces caz, tu venerezi un idol. Il vezi ca pe stele care aduc noroc, ca si cand cu ajutorul lor ti-ai putea schimba destinul. Este adevarat ca poti invata ceva despre viitor, dar sa il schimbi este peste puterile tale.

Dn partea a4a Lectiei zilnice de Cabala 7/12/10, “A Handmaid that is Heir to Her Mistress”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: