O grija care vorbeste despre desavarsire

Intrebare: De ce vedem ingrijoarea sau teama ca pe ceva negativ? Nu ar trebui  mai bine sa fie vazut ca pe ceva opus indiferentei ?

Raspuns: O grija poate fi pozitiva sau negativa. Eu o simt ca o senzatie negativa pentru ca ma deranjeaza si ma ingrijoreaza. Dar daca sunt preocupat de lucrurile bune, despre cum ar trebui sa daruiesc? Acolo sunt preocuparile despre nevoile personale si acolo este preocuparea pentru Lumina. Nu este Creatorul intotdeauna preocupat de creatia sa ?

Trebuie sa atingem proprietatea lui Bina si de acolo, gradul de Keter. In aceasta proprietate, o persoana este constant preocupata de suflete pentru ca este scris mai mult decat doreste vitelul sa suga decat vrea vaca sa il hraneasca. Si acesta este nivelul lui Bina Elokim [Dumnezeu]),insemnand ca suferinta lui Shechina (Divinitatea) din el se preocupa de suflete.

Totusi, aceasta preocupare vorbeste despre desavarsire nu despre defecte. Cand imi fac griji petru altii, raman intr-o perfecta stare existentiala. Lumea spirituala este plina de ingrijorari reciproce, dar acest tip de preocupare este pentru buna-starea tuturor. Acest tip de grija este dragut, este ca si garantia mea pentru altii.

Diferenta intre nivelele mineral, vegetal, animal si uman al naturii este definit prin tipul de ingrijorare pe care o experimenteaza, ce ii preocupa de fapt? Starea de preocupare este un important punct central al atentiei. Si Creatorul se preocupa de fiintele create.

O persoana practic se elibereaza de ingrijorari la primul nivel spiritual. Cand nu te preocupa nevoile personale ci nevoile celorlalti, nu o vezi ca pe ceva negativ. De aceea o asa persoana este privita ca virtuoasa deoarece si-a indreptat intregul proces si se simte bine cu aceste griji.

Din  Cabala pentr incepatori, “Ce este grija reciproca” 10/13/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: