O hologramă a lumilor spirituale

Baal HaSulam, „învățătura Cabalei și Esența ei”: … si ceea ce exista în lumea superioară există în mod necesar în toate lumile de sub aceasta, deoarece cea mai joasa lume  este impregnată de cele inalte.

Aceste realități și implicatiile lor, prin care cautatorul poate atinge Creatorul, sunt numite „grade” , realizarea lor fiind crescatoare, ca treptele unei scări.

Ce este specific privind  realizarea(atingerea Creatorului) , este că mereu parcurgem prin zece Sefiroti întreaga realitate. Întrebarea este doar care este claritatea, scara, acuratetea, profunzimea, și plenitudinea legăturilor dintre toate părțile realității.Dar realitatea este întotdeauna aceeași .

Prin urmare, fiecare stare în spiritualitate se numește  stare completa. Noi nu înțelegem pe deplin cum poate exista o stare completa, dacă suntem pe primul nivel, al zecelea nivel, sau chiar pe al 100-lea nivel. La urma urmei, sunt pe nivelul125,  nu la sfârșitul corecției , nu in lumea Ein Sof (Infinit), singura in care exista implinire.

Nu, de fapt, toate starile in care ne aflam sunt complete deoarece intotdeauna atingem lumea Ein Sof. Cu toate acestea, în ceea ce privește vasele noastre(kli-vasele de receptie a placerii<<luminii>>), este întotdeauna clar ca sunt împărțite intr-un numar finit, și nu în părți distincte complete.

Numai în măsura în care avem perceptia corecta putem intelege intreaga structura si toate relatiile din cadrul ei. Este ca o hologramă.

Din partea patra a Lectiei zilnice de Cabala din 9/2/15, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: