O intelegere cu Creatorul

Intrebare: Putem sa negociem cu Creatorul si sa ajungem la o intelegere cu El?

Raspuns: Desigur, intelegerea pe care o facem cu Creatorul se numeste Arvut (garantia reciproca). Este ca si cum oricare dintre noi i-ar spune Creatorului : “Tu esti pentru mine, iar eu sunt pentru tine; Voi face orice imi ceri, iar Tu imi vei indeplini toate cererile”.

Totusi, constient sau subconstient prezentam Creatorului anumite conditii si admintem ca nu exista o alta alegere.

O persoana care traieste in lumea aceasta, in mod subconstinet face o intelegere cu Creatorul in fiecare momnet, chiar daca vrea sau nu vrea. Dar, daca intelege ca exista un scop al creatiei si ca exista o modalitate de a il atinge, este pregatita sa avanseze si doreste ajutor din partea Creatorului si apoi, deja, in mod constient, face o intelegere cu Creatorul.

Intrebare: Inseamna asta ca “Eu sunt pentru tine si tu esti pentru mine” exista, de asemenea, si in spiritualitate.

Raspuns: Desigur, deoarece Intelepciunea Cabalei este o intetelepciune care explica cum sa primeste tot ce vine de la Creator in modul corect si nelimitat. Cabalistii sunt, de fapt, cei mai mari egoisti, din moment ce doresc sa atinga lumea infinitului, sa fie umpluti cu Lumina Infinitului, sa traiasca pentru totdeauna perfect impliniti in absoluta realizare. Aceasta este definitia celui mai mare ego. Trebuie sa stim doar cum sa il umplem si, prin urmare, metoda noastra este numita intelepciunea Cabalei, intelepciunea primirii, intelepciunea implinirii.

Intrebare: Care este costul acestei impliniri? Cum putem sa il mituim pe Creator pentru a atinge aceasta stare?

Raspuns: Singurul mod in a-L mitui pe Creator este de veni mai aproape de El. A fi mai aproape de Creator in spiritualitate inseamna a deveni egal cu calitatile Lui.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 03.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: