O Intrebare Despre Cabala Si Religie

Intrebare: Cineva a intrebat unde este Isus in Cabala, si a primit raspunsul:”El este absent.” Cum poate fi Isus absent? Cabala spune ca este vorba despre energia fizica, deci cum puteti separa asta de Cel care o genereaza? Este ca si cum am separa benzina de masina. Cum poate merge aceasta fara benzina?

Dumnezeu este sursa tuturor lucrurilor. In Geneza, Dumnezeu a zis:”Sa fie lumina, si a fost lumina.” Insa lumina nu este energie? Atunci de ce Dumnezeu s-a separat pe Sine de ceea ce El a creat? Cum poate Cabala sa nu fie in legatura cu religia? Referitor la ceea ce este religia, Dumnezeu este sursa intregii energii, a tuturor lururilor din Rai, de pe Pamant, si de sub acesta.

Raspuns: Vorbesti despre Creator sau despre om. Despre ce este revelat sau in ce cred oamenii? Eu cred ca asta este o intrebare ce priveste credinta, care nu are nici o legatura cu stiinta. Intrebi un fizician:”Unde este forta divina in acceleratorul de particule?” Cabala vorbeste doar despre ceea ce este revelat noua, oamenilor, pe masura ce dezvoltam in noi forta daruirii si iubirii.

One Comment

  1. […] ”Intrebare: Cineva a intrebat unde este Isus in Cabala? si a primit raspunsul:”El este absent.” Cum poate fi Isus absent? Cabala spune ca este vorba despre energia fizica, deci cum puteti separa asta de Cel care o genereaza? Este ca si cum am separa benzina de masina. Cum poate merge aceasta fara benzina?” (Michael Laitman)  2) http://laitman.ro/intrebareraspuns/o-intrebare-despre-cabala-si-religie/ […]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: