O întrebare legată de eternitate

Întrebare: Omul ar trebui să-și asculte mediul atunci când își pune întrebarea despre sensul vieții și i se spune: „De ce ai nevoie de asta? De ce te gândești la asta?”

Răspuns: Oamenii nu înțeleg că cel care pune o întrebare despre sensul vieții se află la un nivel superior de dezvoltare și că în el se dezvăluie goluri mai mari decât în ei. Ei își pot umple cumva micile goluri cudistracții la  restaurante, locuri de muncă, premii și medalii. Dar această persoană nu poate.

Astăzi, întrebarea despre sensul vieții apare latent în miliarde de oameni, dar mulți nu înțeleg ce li se întâmplă. O tratează drept o mică problemă, sănătate, nemulțumire la serviciu sau acasă. Oamenii nu înțeleg că aceasta este o problemă mai profundă care este legată de eternitate. Asta este toată problema.

Întrebare: Deci, dezvăluirea acestei întrebări în interiorul omului arată că acesta se află la un nivel superior de dezvoltare și, prin urmare, alții nu îl pot înțelege?

Răspuns: Desigur. Cu această întrebare, ne ridicăm de la nivelul animalelor care trăiesc fără să gândească după ordinele naturii care apar automat în ele și pe care le îndeplinesc. Începem să ne gândim: „Pentru ce?” Aceasta este deja o întrebare despre eternitate, nivelul Creatorului. Aici trebuie să ajungem la gradul Său pentru că nu mai putem rămâne animale.

La acest nivel, încep nu numai să funcționez corect în lumea din jurul meu, dar sunt obligat să studiez de ce exist. Trebuie să înțeleg cine mă lansează și de ce El o face. Vreau sa fiu ca el. Vreau să înțeleg sensul a tot ceea ce mi se întâmplă. Abia atunci voi putea face ceva, altfel nu voi avea puterea.

Adică trebuie să dezvălui Creatorul. Creatorul este următorul grad care ne controlează, forța generală a naturii.

KabTV “Prim-Plan. Rezumat” 4/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: