O invitatie la Congres organizata de Creator

Intrebare: Am reusit sa organizam un Mare Congres. Dovedeste aceasta ca avansam pe calea Luminii (Tora) si nu prin calea suferintei?

Raspuns: Sigur ca da! In fond, ne-a fost ingaduit sa revelam intelepciunea Cabalei prin largile audiente si in locul unde rezida cea mai puternica forta a rezistentei (Klipa), in Israel, locul distrugerii Templului, spargerea siprituala.

In restul lumii rezistenta fata de Cabala nu a fost la fel de mare pentru ca nu se stie prea mult despre aceasta. Insa in Israel,  exista o mare rezistenta deoarece cu mult timp in urma aceste persoane au locuit in spatiul spiritual, traind cu intentia daruirii si iubirii fata de ceilalti Insa, ei au cazut mai apoi de la acel nivel la cel al urii nefondate, a fortelor impure, Klipa, intentia egoista. De aceea aici, pe teritoriul Israel, este locul in care fortele raului si ale celor mai mari impuritati au devenit revelate. Totusi, acesta este de asemenea locul corectiei lor.

Este chiar mai rau in Ierusalim, locul distrugerii Templului. Insa, cel mai rau dintre toate este “ Sfanta Sfintelor” cel mai sacru loc din Templu, care a devenit locul celei mai  mari impuritati.

Deci, faptul ca sntem capabili sa organizam un asemenea enorm Congres in Israel, care a fost anuntat la televiziuni, in ziare, si chiar si in centrele comerciale, si ca am putut atrage mii de oameni sa participle, indica faptul ca Creatorul ne-a ales ca mijloc al revelarii Sale fiintelor create! Creatorul a facut aceste action, care sunt destinate sa aduca corectia deoarece timpul ei a sosit!

Totusi, drumul care se asterne in fata noastra nu este unul usor. Calea catre trandafirul, Malchut, este printre spinii sai (vezi “Prefata la cartea Zohar” capitolul “Trandafirul”). Prin urmare, noi trebuie inca sa ne luptam pentru salvarea Malchut pentru a ajunge la starea sa corectata, trandafirul. Si vom descoperi in continuare rezistenta in aspiratiile noastre catre integrarea intregii lumi si a principiului “Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti!”.

Din lectia despre articolul lui Baal HaSulam “Ultima generatie” din 07.11.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: