O iubire care nu moare niciodată

Întrebare: Vreți să spuneți că iubirea dintre un cuplu căsătorit nu este de ajuns și că au nevoie să dobândească iubirea dintre Creator și creație?

Răspuns: Nu mai găsim iubire la cuplurile căsătorite în ziua de azi. Relațiile noastre familiale se află la nivelul zilei de jelire de 9 Av.

Distrugerea este simțită peste tot în viețile noastre, în relațiile dintre părinți și copii, dintre șefi și subalterni și de asemenea între colegi. Nu mai există înțelegere nicăieri.

Întrebare: Sunt multe tipuri de iubire, iubirea pentru copii, părinți, rude apropiate, și așa mai departe, dar de ce există un romantism special în iubirea dintre un bărbat și o femeie?

Răspuns: Iubire este atunci când eu împlinesc dorințele altei persoane înaintea dorințelor mele. Am nevoie să știu și să simt ce vrea celălalt așa încât dorințele acestuia devin mai importante decât ale mele.

Aceasta este cea mai generală definiție a iubirii, dar se potrivește pentru toate cazurile. Legătură căsătoriei este doar mai complexă decât celelalte din moment ce această conexiune include obligații în comun, locuitul împreună, faptul că îți cunoști foarte bine partenerul, copii, locuința, bani în comun, sentimentul de siguranță și garanția suportului moral în momente dificile. Căsnicia este unirea în lumea această cu toate consecințele care urmează.

Cu toate astea, în lumea spirituală, ai abilitatea să îți cunoști partenerul într-un mod nou în fiecare moment. Este scris că Malchut (partea feminină) devine virgină în fiecare zi, și deci o nouă relație începe că și cum ar fi pentru prima data.

Se pare că ne lipsește acest aspect în viață de zi cu zi și în familie. Dacă un cuplu căsătorit ar fi la nivelul spiritual, ar putea să își înnoiască relația corporală în fiecare zi.

Odată, acum 3500 de ani, națiunea Israel a trăit în felul acesta. Să sperăm că în curând ne vom întoarce la asta și vom învața să descoperim calități noi în fiecare persoană. Atunci, va există o iubire adevărată și corectă care se înnoiește în fiecare moment.

Între timp, în ziua de azi, pentru a ne însufleți relația cât de cât și pentru a simți o conexiune, suntem forțați să ne certăm. Împăcarea care urmează după ceartă face că aroma iubirii, care devenise monotonă, să fie reîmprospătată.

Totuși, este imposibil să te obișnuiești cu iubirea spirituală. Se schimbă tot timpul. Apăr constant condiții noi și astfel iubirea este întinerita mereu.

Din emisiunea de pe Kab TV „O nouă viaţă” din 30.07.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed