O lege simplă a revelaţiei

Totul este foarte simplu: Creatorul este revelat în conexiunea dintre noi. Deci eu trebuie să caut pe tot timpul zilei unde pot lucra la conexiunea dintre noi. Unde sunt firele pe care pot să le strâng pentru a ne conecta unii cu alţii? Între cine ar trebui ele strânse, între ce dorinţe? Cum, şi prin ce să-i conectez pe toţi? Care este munca pe care trebuie să o fac?

Se spune că Creatorul este revelat în conexiunea dintre noi. Dacă sunt zece oameni este de ajuns. Noi trebuie doar să ne conectăm şi El va fi revelat. Dar, am făcut eu vreun pas spre conectare? Noi doar vorbim de conexiune şi Creatorul nu este revelat. Deci, ce va trebui să facem? Să continuăm până când El este revelat.

Este lege! Cu siguranţă El este revelat imediat ce nevoia corectă de conectare compatibilă Lui se înalţă şi este suficientă pentru primul nivel de revelare, Nefeş de Nefeş. Sau, vom deschide o relaţie opusă, opusul lui Nefeş de Nefeş, astfel să avem o indicaţie că o dorinţă de conectare a fost revelată în opuziţie, şi atunci noi vom striga, astfel încât Creatorul ne va corecta.

Acest strigăt (plâns) vine automat, fiindcă o acţiune conduce la altă acţiune. Deci, atunci când noi strigăm, Creatorul va corecta legătura dintre noi şi va fi revelat. Partea de ruptură ni se va revela într-o formă grosieră de separare între cei zece oameni. Apoi vom descoperi o ruptură din ce în ce mai delicată.

Întâi descoperim ruptura în forma ei primitivă: zece părţi mari de egoism, opuşi unii altora, încercând să se sfâşie în bucăţi unii pe alţii, în loc să se conecteze prin dinţii lor ca nişte roţi dinţate. Apoi cerem corectare şi conectare mai grosolană, şi astfel, Lumina de Nefeş de Nefeş este revelată. Aceasta este deja revelarea Creatorului fiinţei create.

Aceasta este o formă foarte grosieră de conexiune de care suntem capabili în acest moment, 1/125 din conexiune. Apoi se întâmplă acelaşi lucru dar la o rezoluţie mai înaltă. Sunt aceleaşi zece Sfirot, dar noi pătrundem mai adânc în ele descoperind din ce în ce mai multe părţi individuale.

Lucrul principal este să descoperim primele zece Sfirot, primul nivel, fiindcă în acest fel ne naştem şi aparţinem formei spirituale. Apoi, în această formă începe deja să se îmbunătăţească. Partea cea mai dificilă este să depăşim primul nivel.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/10/2012 „Prefaţă la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: