O Lume Transparenta

Intrebare: Trebuie sa corectez dorintele care se desfasoara astazi in relatiile mele cu alti oameni, ca de exemplu averea, puterea si cunoasterea?

Raspuns: Nu, nu trebuie. Nu trebuie sa iei in considerare aceste dorinte. De ce ar trebui sa faci asta? Lasa-le. In fond, ele apar in fiecare persoana in mod individual si intr-o combinatie unica, in timp ce tu trebuie sa corectezi atitudinea ta catre altii ca un intreg, fara spargerea in bucati.

Tratati-va dorintele in mod simplu. In primul rand, atingeti gradul purei daruiri: „ Nu face prietenului tau, ce nu iti place tie” inseamna sa nu ai placere din suferinta altuia.

In orice caz, chiar daca sunt sau nu constient de asta, eu prefer sa ma uit la ceilalti. Daca o persoana este mai jos de mine, ma bucur, iar daca sunt mai jos decat el sau ea, sufar. Astfel, prioritatea mea, este de a atinge un grad in care sa ma opresc din a ma compara cu ceilalti. Nu doresc sa fac o comparatie intre mine si ei.

Cand am ajuns la o asemenea atitudine, lumea se infatiseaza altfel in ochii mei. Este ca si cum as fi indepartat un val, as fi scos un filtru al perceptiei mele – si o lume noua se deschide in fata mea. Deodata, incep sa ii vad pe ceilalti ca si cum nu au legatura cu  mine, cu ego-ul meu. Elimin orice beneficiu personal, orice interes.

Nu mai evaluez o persoana dupa cum arata, ce poarta, sau cum actioneaza. Nu ma mai uit la ea deloc. Am neutralizat toate relatiile noastre. Lumea este plina de oportunitati. Ce fel de oportunitati? Inca nu stiu. De fapt, nu am nevoie de nimic. Exist pur si simplu alaturi de ceilalti si nu le fac lor ceea ce mie nu imi place.

Este un grad spiritual foarte transparent deoarece se desfasora mai presus de dorintele materiale ale unei persoane. Din afara, este absolut imposibil de detectat, dar totusi acum vezi altfel lumea.

Descrierea contururilor sale este dificila. Oamenii sufera in ochii tai? Sunt ei toti puri, sau inca ii imparti in buni si rai? Este foarte greu de explicat imaginea interioara care apare intr-o persoana atunci cand aceasta inlatura filtrul egoismului.

Totusi, intr-un fel sau altul, sunteti confruntati cu o realitate total diferita, un alt tip de relatie intre oameni. In fond, fiecare judeca in functie de propriile greseli,  pe cata vreme daca ati scapat de asta, vedeti lumea lipsita de distorsiunea oglinzii falsului egoism.

Fdin partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 6/20/11, “Matan Torah (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: