O lume virtuală

Întrebare: De ce se numeşte realitatea noastră o realitate virtuală, în timp ce realitatea spirituală se numeşte realitate ascunsă?

Răspuns: Pentru că nu percepem realitatea noastră prin aceleaşi vase, simţuri, prin care simţim lumea spirituală. Nu putem descrie nimic din lumea spirituală reală în realitatea noastră, în cuvintele noastre.

Întrebarea care apare, „Cum poate realitatea noastră să existe, dacă este o ramură a rădăcinii superioare?” Nu există. Este imaginară. Acesta este motivul pentru care se numeşte o lume inventată care nu are nicio conexiune cu lumea superioară.

Şi tot ceea ce fac în această lume, toate eforturile mele, afectează ele lumea superioară? Influenţăm lumea superioară numai în măsura în care dorinm să ne implicăm în toate stadiile spiritualităţii, revelării punctului nostru din inimă, dar nu prin ce revelăm în cele cinci simţuri corporale. Deci există o conexiune între spiritualitate şi toate acţiunile şi poruncile pe care le împlinim în această lume? Nu, de fapt această lume este una imaginară.

Toate nivele spirituale există şi sunt incluse în lumea Ein Sof (Infinită), în timp ce această lume pur şi simplu dispare şi nu există. Există numai dacă este un punct în inimă prin care intrăm pe scara spirituală. Restul este considerată existenţă corporală, aşa cum este scris: „toţi sunt ca animalele”. De aceea, în lumea noastră doar munca cu punctul din inimă contează, pentru a trece prin Mahsom (barieră) pe scara spirituală. Aceasta este motivul pentru care există această lumea, numai pentru cei care îndeplinesc asta.

Întrebare: Dacă această lume nu există şi este imaginară, de ce sunt lumi superioare despre care auzim în lumea noastră imaginară?

Răspuns: Este o realitatea adevărată care există şi este o realitatea imaginară care există numai în raport cu cineva care se află într-un vis. Care este diferenţa între cele două? Aceasta este întrebarea… de ce nu este acest vis realitatea adevărată? De ce nu sunt acum într-un vis? Cine poate să îmi dovedească că nu sunt? Aş putea dormi acum şi alarma ceasului să sune şi voi descoperi că nu m-am trezit încă la lecţie?

Nu vom ştii dacă suntem sau nu în lumea imaginară, până când nu vom intra în lumea spirituală, decât dacă alarma se stinge. Atunci când începem să revelăm lumea spirituală după ce ne trezim din vis, vom vedea că „a fost ca şi cum visam”.

 

One Comment

  1. Bună seara!mă numesc Florin , in lumea imaginară..Am o întrebare,când dormim firește , în ce lume ne aflăm?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: