O luptă cu terorismul intern

Întrebare: Este un fapt uzual, atunci când situația din Israel se înrăutățeste și acțiunile militare încep, oamenii se strâng mereu împreună. Dar, cu acest val în creștere al terorismului, se simte în stradă că toți oamenii sunt mult mai neliniștiți și mai preocupați de ei înșiși. De ce această frică nu ne unește?

Răspuns: Amenințarea terorismului nu ne aduce împreună pentru că suntem de părere că aceasta nu vine din afara granițelor Israelului, ea se află într-adevăr în inima națiunii. Deci ea, în aparență se pare că ne rupe în interior. Ne obligă ca fiecare să se ascundă în colțul lui.

Acesta nu este un război în care știm unde este inamicul și ca urmare ne putem opune cu toate mijloacele. Puterea militară nu ne va ajuta împotriva terorismului, acesta e problema.

Trebuie să înțelegem ce se întâmplă. Am inceput sa primim lovituri interne mai multe și mai eficiente, care au o influență semnificativă asupra noastră. Când rachetele cad, atunci înțelegem că există un pericol de rănire, și că este ceva definitiv.

Terorismul pune sămânța fricii în noi, și cel mai important, un sentiment de neputință. Știm că avem Turnul de Fier, sistemul de apărare anti-rachetă, aeronave, și armata. În cazul în care ar trage în noi, noi am riposta mai puternic.

Dar împotriva terorismului nu se poate face nimic, pentru că se ascunde în interior. Dar dacă noi, poporul lui Israel, ne eliberăm de „teroriștii interni”, de ură dintre noi, de dorința de a teroriza pe alții, atunci nimic nu ar fi intreprins de teroriștii arabi pe străzile noastre.

Singura modalitate de a distruge terorismul -este o corecție internă a fiecăruia în raport cu aproapele său. La urma urmei, dacă nu ne schimbăm, următoarea lovitură va fi chiar mai semnificativă. Suntem de părere că un sistem eficient, dezvoltat, bine organizat de teroare funcționează între noi.

Acest sistem începe să domnească peste noi, insuflând în noi frica, oroarea, sentimentul că teroriștii se ascund peste tot, stând în așteptarea noastră, la fiecare pas.

Cu această descriere vă reamintesc de rețeaua egoistă de relații dintre noi. Este exact același sistem de reflecție externă. Până în prezent nu am văzut astfel de teroare în stradă, dar putem ajunge la o abordare dacă începem să ne ocupăm de „teroriștii interni”, de egoismul nostru acum.

Terorismul fizic poate reflecta cu exactitate terorismul interior, spiritual, astfel încât vremuri teribile vor veni. Sperăm că Creatorul nu va permite ca acest lucru să se întâmple și că vom avea grijă de noi înșine.

Din a doua parte a lectiei zilnice de Cabala 10/19/15 scrisă de Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed