O metodă ştiinţifică: „Vom face şi vom auzi”

Întrebare: Cum adică nevoia de abordare ştiinţifică merge cu principiul „Vom face şi vom auzi”?

Răspuns: Merg împreună foarte bine. „Vom face şi vom auzi” este abordarea pur ştiinţifică care există în adevărata ştiinţă fiindcă ştiinţa reveleză constant fenomene care au fost pentru noi ascunse înainte şi despre care noi nu am avut nicio cunoştinţă în fapt şi cu care nu am avut nicio conexiune. Tot ce am avut a fost dorinţa noastră de descoperire, dezvoltarea percepţiei şi a abilităţilor noastre cu scopul de a înţelege şi mai multe fenomene noi, le-am testat pe noi, pe carnea noastră şi pe senzaţiile noastre şi le-am consemnat. Bazându-ne pe aceste informaţii, am compus o imagine mai robustă a realităţii în care existăm.

Aceeaşi abordare funcţionează şi în Cabala. Este o ştiinţă la fel ca o ştiinţă obişnuită fiindcă este aspiraţia noastră de a descoperi o nouă realitate. Nu este nicio diferenţă.

Însă, în ştiinţele naturale, obişnuite ale acestei lumi, nu ni se cere să ne schimbăm simţurile. În Cabala avem nevoie să le dezvoltăm. Înstrumentul de cercetare există deja, este dorinţa noastră de a primi plăcere. Trebuie doar să o dezvoltăm prin diferite microscoape, telescoape şi alte unelte care ne ridică sensibilitatea pentru fenomene care erau înainte ascunse nouă.

Întreaga realitate se împarte în două părţi: primire şi dăruire. Pentru a verifica, pentru a examina şi studia relitatea bazată pe altruism în loc de recepţie, trebuie întâi să ne dotăm cu instrumentele corespunzătoare de recepţie (Kelim, vase).

Nu mai este de ajuns doar să ne dezvoltăm simţurile. Trebuie să dezvoltăm organe noi bazate de la început pe dăruire. Aceasta se numeşte naştere în Lumea Spirituală.

În Lumea Spirituală este o natură diferită în care noi studiem forţa altruismului, abilitatea noastră de a testa, examina şi nota date bazate pe extinderea şi dezvoltarea simţurilor noastre. Se întâmplă la fel ca şi cu organele noastre egoiste de percepţie când construim diferite instrumente auxiliare.

În acest fel a apărut această ştiinţă înaltă numită Cabala. Este menţionată ca „înaltă” fiindcă lucrează cu forţele de dăruire din natură, în timp ce ştiinţele lumii noastre examinează forţele egoiste de primire.

Însă, la sfârşit, vom descoperi că există o singură sursă pentru amândouă, forţee de primire şi forţa de dăruire. Şi asta fiindcă această împărţire există numai în relaţia cu noi, noi împărţim realitatea în acest fel. Dar, în realitate, amândouă vin dintr-o singură sursă: Forţa Superioară.

Din partea apatra a Lecţiei zilnice de Cabala 12/27/2011 „Înţelepciunea Cabalei şi filosofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: