O mie intră într-o cameră şi toţi vor ieşi la Lumină

Întrebare: Se spune că o mie intră într-o cameră şi că unul singur este onorat cu descoperirea Creatorului. Prin urmare, sunt mort de spaimă, am potenţialul de a descoperi Reshimot?

Pe de o parte, înţeleg că munca spirituală este un mare avantaj şi, în acelaşi timp, nu pot să mă eliberez de teamă. Cum trebuie să muncesc cu asta?

Răspuns: Noi ştim că sute de milioane de oameni vor să fie bogaţi, celebri şi să controleze. Câţi dintre ei ating acest scop?

Scopul spiritual este obligatoriu pentru toţi. Expresia că o  mie intră într-o cameră şi unul singur ajunge la scop aparţine cabaliştilor generaţiilor precedente. Atunci, nu era necesar ca toată lumea să atingă lumile spirituale, iar persoanele care o meritau acţionau conform legilor foarte complexe. Ei trebuiau să menţină condiţii foarte rigide şi dificile pentru a intra în lumea superioară.

Astăzi, fiecare gospodină, fiecare persoană obişnuită, în America de Sud, Siberia, Israel, Statele Unite şi alte regiuni, poate ajunge la aceasta fără nici o pregătire, dorinţa se aprinde pur şi simplu în ea şi asta-i tot. Noi intrăm într-o stare ca aceasta, în care toată lumea, fără excepţie, trebuie să avanseze spre scop.

Noi ne adresăm chiar şi celor care nu au aceeaşi dorinţă, pentru a se trezi în ei şi a preveni avansarea sub influenţa suferinţei, deoarece lumea este, deja, într-o stare periculoasă, vedem unde duce totul. Prin urmare, condiţia în care “o mie intră şi unul iese” nu este pertinentă pentru noi. Astăzi, toată lumea trebuie să meargă în lumea spirituală, chiar şi cei care încă nu au intrat, fără a vorbi de cei care sunt ca noi.

Astăzi, această condiţie nu mai funcţionează, uitaţi-o. Cabaliştii ne-au reamintit, pur şi simplu, pentru a ne incita puţin, deoarece, în ciuda acestui lucru, trebuie să se refere la acest lucru foarte serios. Este în puterea noastră.

Cabaliştii ne spun, aparent: acţionaţi în aceste cadre în care puteţi şi veţi reuşi. Înseamnă că, trebuie să dedicaţi timpul vostru liber pentru munca interioară. Cel puţin, este necesar să încercăm să conducem intenţia noastră spre asta, tot timpul.

Din Congresul virtual din Moscova, “Unitate fără frontiere”, prima zi, 13.12.2013, Lecţia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: