O Modalitate Speciala De Constituire a Grupurilor

Intrebare: Cati profesori ar trebui sa existe intr-un grup de studiu de educatie integrala? Ar trebui sa fie barbati sau femei?

Raspuns: In grupul de studiu integral ar trebui sa existe cel putin doi sau trei profesori. Acestia pot fi atat femei cat si barbati, in functie de grup. Noi ar trebui sa tinem cont de mentalitatea oamenilor din grup, de pozitia lor sociala, de nivelul de egalitate din societatea in care traiesc, si de modul in care accepta acest lucru. Ei poate ca sustin ca in societatea lor toti sunt egali, insa poate ca nu este chiar asa.

In Rusia, Europa, sau America mentalitatea este total diferita, si oamenii au pareri diferite in priviinta acestei intrebari, desi depinde de clasa sociala cu care se lucreaza. Deci trebuie luate in calcul toate aspectele. Poate ca in anumite grupuri invatatorii trebuie sa fie doar barbati si nu o femeie si un barbat.

Foarte probabil, un instructor care conduce anumite jocuri si exemple ar trebui sa ofere simultan training in educatie si crestere, asa cum se face in mod curent in psihologie si psihiatrie.

Depinde de la caz la caz, si poate fi atat de specific incat doar oamenii potriviti trebuie sa fie alesi pentru fiecare grup. Puteti aborda afacerile sau vecinii, locurile publice, cluburile, etc, si sa „includeti” un mare numar de oameni si astfel sa formati grupurile.

Trebuie sa creati un „corp de control”, adica expertii care sa identifice anumite tipuri de oameni, sa ii ordoneze, si sa formeze grupuri. Este o indelednicire  speciala.

Din KabTV “Fundamentele Societatii Integrale” 26/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: