O națiune de cabaliști de la cel mai mic la cel mai mare

Întrebare: Cum  putem dezvolta sensibilitatea la dorințele comunității?

Răspuns: Cu cât de mult ca te duci către public, cu atât mai multe Kelim (vase) vei primi de la ei. Chiar dacă eşti dur și insensibil și este dificil pentru tine în a lucra cu oamenii, vei începe să fie stimulat de către aceștia, în ciuda a toate. Pentru că ai investit efort în ele, eu-l însuşi se obligă să îndeplinească dorinţele.

Acest lucru se datorează faptului că ei devin copiii tăi. Investeşti în ei iar efortul tău este acolo. O parte din tine este deja cu ei şi după ce ai avut grijă de ei. Așa că vei dori să fi integrat cu deficiențe lor  pentru a le îndeplini. Important este lucru este de a lucra cât mai mult posibil în diseminare. Cu cât mai repede vom absorbi deficiențele publicului, cu atât vom avansa mai rapid.

Și de fapt, nivelul inferior nu este într-adevăr mai mic pentru noi, pentru că este scris: „Căci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până cel mai mare dintre ei” (Ieremia 31:33), mai ales atunci când lucrăm cu publicul larg, în țara lui Israel, ceea ce înseamnă dorinta care a fost o dată organizată în zece Sefirot.

Națiunea lui Israel a atins starea spirituală şi a fost spartă după accea. Deci, noi trebuie să aducem metoda de corecție. Nu este suficient doar să conectăm națiunea lui Israel la noi. În schimb, trebuie să facem pe fiecare dintre ei un cabalist cu realizare spirituală.

Dacă ei nu vor dori să se ridice la un asemenea nivel atunci nici noi nu vom creşte. Trebuie să-i vedem ca oamenii care sunt conectaţi cu noi la același nivel pe care existăm. Și vom vedea că vor ajunge la noi foarte repede.

Trebuie să transmitem  metoda de corecție a acestora începând cu o scurtă explicație, urmată de mai mult și mai mult. Fiecare trebuie să fie un maestru al metodei, astfel încât el poate explica sie însuși și altora, astfel încât aceştia vor înțelege ideea de creație, scopul creației, misiunea poporului lui Israel și a națiunilor lumii, motivul crizelor și modul în care să-l corecteze.

După aceasta, ei vor dori să inţeleagă ce reprezintă Tora și vor fi uimiţi de ce vor descoperi că este ascuns acolo. Trebuie să explicăm toate acestea, pentru că fără aceasta, poporul lui Israel nu îşi va îndeplini misiunea. Dupa aceasta, toată lumea va trebui să facă același lucru.

Trebuie să învăţăm şi să educăm întreaga lume. Acest lucru înseamnă să fii o lumină pentru neamuri. Vorbim despre o stare în care fiecare va avea un fel de liberă alegere, pe care astăzi nu o putem avea. În caz contrar, o persoană nu are loc în Kli-ului colectiv (vas). Se spune: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate popoarele” (Isaia 56:7), ceea ce înseamnă că fiecare persoană va simți un deficit pentru ceva mult mai mare.

Cel mai important lucru pentru noi este să începem să învățăm comunitatea treptat, în valuri. Vom începe cu o introducere, apoi cu jocuri și așa mai departe, treptat, astfel încât oamenii vor începe să-şi deschidă ochii. Trebuie să-i ridicăm și nu doar să le aducem un fel de infuzie dintr-o soluție hrănitoare. Acest lucru nu este suficient pentru nivelul de Adam (om, uman).

Din pregătire pentru Lecţia zilnică de Cabala 6/08/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed